Audi Q6 e-tron už se chystá na scénu. Chcete vlastní světelný podpis?

Audi Q6 e-tron už se chystá na scénu. Chcete vlastní světelný podpis?
Fotografie: Audi
  • Testování prototypů vstupuje do závěrečné fáze před letošní premiérou
  • Automobilka se postupně chlubí jednotlivými technologiemi
  • Tentokrát přišly na řadu světlomety

Nové Audi Q6 e-tron bude vybaveno novým typem maticových světlometů, které jsou kompromisem mezi exkluzivními a drahými digitálními světlomety určenými pro vrcholné modely a stávající generací maticových modulů s nižším počtem segmentů. Poprvé bylo použito takzvané multipixelové pole s 61 segmenty, jejichž tvarování umožňuje sestavování digitálních obrazců. Denní světla tak bude možné nakonfigurovat podle přání i skrz aplikaci a vyzdobit si příď auta podle chuti. Podobná funkce bude na trhu zpočátku naprostým unikátem.


Podobně kreativní budou zadní světlomety s druhou generací OLED segmentů. Ty jsou rovněž tvarovány a lze je individuálně rozsvěcet, zhášet či postupně tlumit. Tímto způsobem lze nejen na zádi rozehrát různé světelné animace, ale rovněž vybírat vzory podle svého přání. Ještě důležitější ovšem je, že zadní světlomety dokáží komunikovat s okolím. Rozsvěcením příslušných symbolů například dokáží varovat vzadu jedoucí auta před nebezpečím, případně indikovat samočinné parkování. Je to příspěvek Audi k vylepšování pomalu budovaného systému decentralizované komunikace mezi vozidlem a okolním světem V2X.

První Audi na nové platformě PPE má být začátkem nové éry. Nabídne špičkové parametry a moderní technologie, aspoň tedy podle slov svých tvůrců
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze