Audi Q6 e-tron přijelo do Česka, zatím jen na chvíli

Audi Q6 e-tron přijelo do Česka, zatím jen na chvíli
Fotografie: Audi
  • První model Audi na platformě PPE přijel do Česka
  • Audi Q6 e-tron se řadí mezi modely Q4 e-tron a Q8 e-tron
  • U dealerů se objeví až později, cena začíná na 2 milionech

Nový elektromobil Audi Q6 e-tron, který označením i rozměry zaujmul místo mezi modely Q4 e-tron a Q8 e-tron, jsme vám již kompletně představili a přinesli i první jízdní dojmy. Nyní toto SUV střední třídy poprvé dorazilo do Česka. Jde o první model značky Audi, který vyjíždí na nové 800voltové platformě PPE. Dle automobilky Audi stojí tento model na třech pilířích. Jde o ikonické SUV, efektivní elektromobil a přináší inovativní technologie.

Exkluzivně: jak jezdí Audi Q6 e-tron?

Samotný vůz ani platformu PPE již není třeba představovat, protože jsme postupně přinesli velmi podrobné informace. Od jízdních dojmů maskovaným vozem, přes již zmíněné představení vozu, detailní pohled na platformu PPE až po taktéž zmíněné podrobné jízdní dojmy ze Španělska. Pokud vás tedy zajímají podrobnější informace o Audi Q6 e-tron, můžete si přečíst tyto články, případně shlédnout vložená videa. Vzhledem k použití moderní elektrické platformy u tohoto modelu nebylo nutné dělat kompromisy, jako u Q8 e-tron, takže navzdory rozměrům přesně mezi dvěma dosavadními elektrickými SUV značky Audi má novinka mnohem blíže k většímu sourozenci.


Audi Q6 e-tron bude u českých dealerů až na podzim

Ceny vozu Audi Q6 e-tron již zveřejněny byly, základní Q6 e-tron quattro vyjde bezmála na 2 miliony, za výkonnější verzi SQ6 e-tron s výkonem až 380 koní pak zaplatíte 2 486 900 Kč. Nejlevnější zadokolka se zatím na českém trhu nabízet nebude, jelikož většina prodaných vozů podobně velkého modelu Audi Q5 má pohon všech kol quattro. Lze tedy předpokládat, že podobné to bude i v případě modelu Q6 e-tron. Vozy na novinářskou prezentaci dorazily do Česka pouze na chvíli a u dealerů by se Audi Q6 e-tron mělo fyzicky objevit v posledním kvartálu tohoto roku.

Revoluční Audi Q6 e-tron je tady: kompletní představení

Technické parametry Audi Q6 e-tron (2023) quattro

Kompletní specifikace
KonstrukceSUV, 4 771 × 1 965 × 1 648 mm, 2 350 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: 4×4
Výkon285 kW, 387 koní, točivý moment: 855 Nm
Baterie100 kWh (94,9 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 270 kW, palubní: 11 kW, konektory: CCS Combo, Mennekes
SpotřebaKombinovaná: 17 kWh / 100 km, dojezd: 625 km
Cena od1 990 900 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze