Audi Q6 e-tron, dorazí v roce 2022. Bude to další elektrické SUV

Audi Q6 e-tron, dorazí v roce 2022. Bude to další elektrické SUV
Fotografie: Audi
  • Audi Q6 e-tron má být velikostně mezi standardním e-tronem a Q4 e-tron
  • Bude na platformě PPE, kterou Audi vyvíjí spolu s Porsche
  • Velikostně bude pravděpodobně odpovídat Q5, ale prostorem spíše Q7

Audi se chystá na premiéru menšího SUV Q4 e-tron na platformě MEB, ale už chystá další elektromobil. Tím má být podle carmagazine.co.uk střední SUV Q6 e-tron, které se tak zařadí mezi zmíněnou Q4 e-tron a standardní Audi e-tron.

Q6 e-tron bude na jiné platformě než e-tron a Q4 e-tron

Zatímco menší Q4 e-tron je vůz postavený na koncernové platformě pro elektromobily MEB a Audi e-tron vychází z klasické platformy Audi pro vozy se spalovacím motorem, Audi Q6 e-tron bude sesterským modelem Porsche Macan. Bude tedy stát na společné elektrické platformě s Porsche, která nese označení PPE (Premium Platform Electric). Po Porsche Taycan a Audi e-tron GT tak půjde o další dvojici, kterou vyvíjí společně automobilky Porsche a Audi.

Web carmagazine.co.uk píše: „Poté, co to šéf Audi Markus Duesmann potvrdil Q6 e-tron na výroční konferenci Audi v roce 2021, očekáváme, že se plně sériového vozu dočkáme v roce 2022.“ Sice zatím samozřejmě neznáme technické detaily, ale lze předpokládat, že vnější rozměry budou podobné jako u současného modelu Q5, ale prostorem uvnitř se přiblíží spíše Q7, protože pravděpodobně bude těžit z menší prostorové náročnosti elektrického pohonu, takže o to více prostoru zbyde pro posádku.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze