Audi Q4 e-tron se povedlo odchytit v běžném provozu. Výkon přesáhne 300 koní

Audi Q4 e-tron se povedlo odchytit v běžném provozu. Výkon přesáhne 300 koní
Fotografie: motor1.com
  • Dojezd na jedno nabití má činit 450 km
  • Finální verze bude vypadat trochu jinak než loni představený koncept

Máme tu další elektrický crossover, tentokrát z dílny Audi. Jedná se o Q4 e-tron a jak je vidět díky snímkům motor1.com, z loni představeného konceptu se pomalu ale jistě stává reálné auto do provozu.

Finální produkční verze se bude nejspíše trošku lišit

Loni jsme přitom mohli vidět vůz, který obouval 22" kola a současně měl trošku odlišné některé části karoserie. Navíc to vypadá, že nafocená maskovaná verze přišla o poměrně velkou mřížku chladiče. Ve výsledku se pak jedná o prémiovou alternativu k chystanému Volkswagenu ID.4. Oba vozy totiž vyjedou na stejné podvozkové platformě MEB, ovšem už jen znak čtyř kruhů bude znamenat „něco víc“.

Nové Audi Q4 e-tron nabídne kombinovaný výkon 302 koní, který vygenerují dva elektromotory. Chybět nebude typický pohon všech kol quattro, přičemž zrychlení z 0 na 100 km/h by mělo být otázkou 6,3 sekundy. Možná pak nepřekvapí elektronický omezovač rychlosti nastavený na 180 km/h. Automobilky tím předchází zničení elektrického systému.

Velký akumulátor zabírá prakticky celý prostor podvozku a nabídne kapacitu 82 kWh. To by mělo stačit k tomu, aby posádka za ideálních podmínek ujela až 450 kilometrů. Vhod přijde i možnost nabíjení výkonem až 125 kW, které zcela vybitou baterii dobije na 80 procent kapacity za něco málo přes půl hodiny. Co se týče samotné premiéry, i přes pandemii koronaviru se očekává, že finální verze vozu se představí ještě v tomto roce. Teprve pak se dozvíme více podrobností – včetně cen a finálních parametrů.

Audi představilo plně elektrický Q4 e-tron

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze