Apple by mohl Touch ID i Face ID dodávat automobilkám

Apple by mohl Touch ID i Face ID dodávat automobilkám
  • Apple má se čtečkou otisků prstů i snímáním obličeje velké zkušenosti
  • Jediný, kdo si zatím veřejně pohrává s myšlenkou odemykání pomocí otisků prstů, je Hyundai

Příchod iPhonu 5s vybaveného Touch ID před lety značil začátek nové éry. Přikládací čtečka otisků prstů se od té doby stala standardem. S příchodem iPhonu X posunul Apple míru zabezpečení ještě o level výše – tento model už nenabízí čtečku otisku prstů, ale rovnou si pomocí Face ID nasnímá váš obličej. A i v tomto případě to znamenalo velký impuls pro celé mobilní odvětví. Proč to ale zmiňuji na fDrive.cz? Protože se spekuluje, že by Apple tyto technologie mohl dodávat automobilkám.

Nemusíte mít v tyto technologie důvěru, ale jedno se jim upřít nedá – fungují v praxi velmi pohodlně. Ačkoli i technologie v automobilovém světě jdou dopředu, tak jediný, kdo si pohrává s myšlenkou odemykání pomocí otisků prstů, je Hyundai. Apple by díky svému know-how mohl do hry vtáhnout i další automobilky, a to velmi rychle.

Všechno je to prozatím pouhá spekulace, která by však mohla dávat velký smysl. Spousta společností z technologického světa už dodává své výrobky automobilkám, které vše schovají pod svůj brand, takže o tom na první pohled ani nevíte, a nemusí jít jenom o různé radary, lidary či procesory. Jak moc se v tomto odvětví bude angažovat právě Apple ale zůstává otázkou.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze