Apple propustil 200 vývojářů pracujících na projektu Titan

1
Apple propustil 200 vývojářů pracujících na projektu Titan
Fotografie: Autoevolution
  • Společnost i nadále věří, že má co nabídnout i v případě autonomního řízení
  • Apple se chce věnovat především oblasti zdraví

Pracuje Apple na svém vozidle, nebo nepracuje? Zpočátku se spekulovalo, že ano. Později se však proslýchalo, že se spíše jedná o nějakou technologii, kterou by automobil jiného výrobce mohl využívat, například autonomní řízení a tak podobně.

Celá situace kolem projektu Titan, jak Apple svému tajemnému projektu říká, byla velmi nečitelná a prakticky nikdo kromě vysokého managementu a lidí, kteří na projektu pracovali, neví, co má Apple s projektem Titan v úmyslu. Možná se to ani nikdy nedozvíme. Apple totiž z projektu Titan propustil hned 200 lidí. Zdá se tedy, že Apple s projektem už moc nepočítá. Lidé přímo z vedení americké společnosti však nadále říkají, že Apple stále věří a rozhodně má co nabídnout v případě autonomního řízení. Otázka však zní, proč Apple vyhodil 200 lidí pracujících na tomto projektu.

Apple se však hodlá více a více věnovat oblasti zdraví. Právě v tomto segmentu vidí Apple obrovskou budoucnost. Apple Watch mají být jen prvním bodem. Brzy se máme dočkat například druhé generace bezdrátových sluchátek AirPods, která mají nabídnout určité zdravotnické funkce.

Diskuze ke článku
αΩ
Proč? Neb Apple musí aktuálně škudlit, kde se jen dá, aby zlepšil svoje cashflow. Takže rozvojové projekty s nižším či nulovým profitabilním potenciálem v krátkodobém + i střednědobém horizontu jdou prostě co to jen jde k ledu...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze