Apple si patentoval systém pro autonomní auta. Je to pro nás velké téma, řekl Cook

1
Apple si patentoval systém pro autonomní auta. Je to pro nás velké téma, řekl Cook
Fotografie: Apple
  • Systém Applu využívá počítačový model pro předpověď cest v kombinaci se senzory a výkonnými procesory
  • Autonomní řízení je pro Apple velkým tématem, což potvrdil i samotný Tim Cook

Společnost Apple získala patent na navigační systém určený pro vozidla s vlastním pohonem. Co tím Apple sleduje? Systém, který si Apple patentoval, má zlepšit účinnost navigačních systémů autonomních vozidel.

Apple car

Technologická společnost poukazuje na to, že tradiční autonomní systémy využívají informace z mapových podkladů, kterým pomáhá množství senzorů snímat okolí. Problém Apple vidí v tom, že okolí se mění ze dne na den.

Apple by tak raději šel jinou cestou. Podle všeho americká společnost využívá počítačový model pro předpověď cest v kombinaci se senzory a výkonnými procesory. Díky tomu má auto zvládat jezdit zcela autonomně, a to jen s daty, které získává samo vozidlo. Odpadá tak například závislosti na mapových podkladech, které jsou sice integrovány v autě, ale podle Applu nemusí pracovat vždy správně.

Těžko říct, co si přesně pod systémem, na kterém Apple pracuje, představit. Svědčí to však o tom, ze se o téma autonomního řízení opravdu zajímá. Koneckonců to potvrdil i Tim Cook, který řekl, že pro společnost jsou autonomní systémy velkým tématem. V minulosti se mluvilo i o tom, že Apple pracuje na svém vlastním automobilu. Nyní to však vypadá, že Apple půjde spíše cestou softwaru.

Zdroj: carscoops.com

Diskuze ke článku
Petr
Apple a jeho patenty na zřejmé věci jsou brzda pokroku pro všechny. Nemám rád firmy co místo do technologie investují to právníku aby mohli bránit inovacím.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze