Hyundai by mohl nahradit klíček od auta čtečkou otisků prstů

2
Hyundai by mohl nahradit klíček od auta čtečkou otisků prstů
  • Jedna čtečka se nachází na klice dveří, druhá pod volantem
  • V budoucnu by Hyundai mohl zcela odstranit klíček
  • Zda se technologie dostane do sériové výroby není jasné

Technologie ze světa chytrých telefonů, tabletů a automobilů se v poslední době velmi prolínají. Jmenujme třeba takové hlasové ovládání. Postupně se rozšiřuje i možnost odemykat auto technologii NFC. Jen otisk prstu se prozatím moc neuchytil, ale vypadá to, že i ten by do automobilového světa mohl proniknout, tedy minimálně automobilka Hyundai si to myslí.

Hyundai implementuje tento systém do testovacích modelů. Technologie by v budoucnu mohla nahradit klasický klíček. Čtečka otisků prstů je implementovaná do kliky dveří a do startovacího tlačítka. Stačí tedy jen přiložit prst, auto vás identifikuje a můžete vyrazit.

Postupně chce Hyundai na tuto technologii navázat další funkce. Auto podle otisku pozná, kdo z rodiny auto odemkl, a všechno od klimatizace až po nastavení sedadel nastaví podle jeho preferencí.

Kdy se technologie dostane do sériové výbavy není jisté. Nedávno jsme psali, že už i čtení obličeje, které se v mobilních telefonech využívá pro identifikaci, začala u vozidel praktikovat společnost Hertz.

Diskuze ke článku
Degeš
no konečně, mě ty klíče nebaví, nakonec začnu tu hyundai mít ještě rád
Garmon
Když si zjistíte kolik krádeží se uskutečňuje díky bezklíčovému otevírání, tak je čtečka otisku jednou z velkých bariér proti krádeži, takže tleskám za rychlý bezpečnostní řešení.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze