Ani Tesla za miliony neumí vše. Až teď se naučila automaticky zapnout stěrače

2
Ani Tesla za miliony neumí vše. Až teď se naučila automaticky zapnout stěrače
Fotografie: Tesla
  • Novinku aktivovala softwarová aktualizace, která postupně dorazí všem majitelům Tesel
  • O tuto funkci si říkali sami majitelé a Elon Musk slíbil, že Tesla funkci nabídne

Tesla, ať už jakýkoli model, je technologicky velmi dobře vybavené auto, které je pořád připojené na internet. Velký displej umožňuje pohodlné surfování na internetu, i aplikace pro chytré telefony umí spoustu věcí, třeba s Teslou zaparkovat, když nejste uvnitř. O Autopilotovi jistě také víte, a přesto se i v takto technologicky našlapaném autě může objevit věc, která je u aut v podobném cenovém segmentu běžná.

Tesla Model X a Model S

Tesla nedávno vypustila aktualizaci, která zvládne automaticky aktivovat chod stěračů při dešti, avšak pouze v beta verzi. Už dříve si na tuto věc, kterou Tesla doteď neuměla, zákazníci stěžovali. Elon Musk však slíbil, že Tesla vydá aktualizaci, která to napraví. Sice se majitelé poměrně načekali, ale aktualizace je tady.

Na druhou stranu je velkým benefitem, že Tesla podobné věci dokáže řešit pouze softwarovou aktualizací. Každopádně pokud by to byla otázka jen softwaru, měla by tato „featura“ být k dispozici už daleko dříve.

První majitelé Tesel už aktualizaci obdrželi. Pokud patříte mezi majitele Tesly, ale aktualizaci ještě nemáte, tak vydržte. Postupně se bude aktualizace dostávat na všechny modely.

Zdroj: electrek.co

Diskuze ke článku
Hhj
Ta věc na Tesle je to, že žádná jiná automobilka by nevydala zadarmo update co by přidal funkce.
PvvvL
Automaticke sterace u Tesly nezajistuje standardni destovy senzor jako u ostatnich automobilek, ale umela inteligence skrz celni kameru. Tudiz vyskoleni AI zabralo nejaky cas aby se predeslo falesnym a nepresnym spustenim steracu. A proto i ta "Beta", system se bude zdokonalovat.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze