Americká legenda ohlašuje návrat do Evropy, samozřejmě čistě elektrický

Americká legenda ohlašuje návrat do Evropy, samozřejmě čistě elektrický
Fotografie: Cadillac
  • General Motors ohlásil vstup na švýcarský trh
  • Od příštího roku na něm bude nabízet elektromobil Cadillac Lyriq

O tom, že se General Motors plánuje vrátit do Evropy, jsme vás informovali již v červnu. Nyní však americká firma se sídlem v Detroitu formou tiskové zprávy oznámila detaily.

General Motors zahajuje prodej plně elektrických vozů Cadillac přímo zákazníkům ve Švýcarsku a v příštích několika letech plánuje rozšíření na dalších 5 evropských trhů, přičemž dalšími v pořadí budou Švédsko a Francie. To je mírným překvapením, neboť se mluvilo o tom, že prodeje firma odstartuje nejdříve v Norsku, Švédsku, Dánsku a Finsku. Už také víme, že jako první vyjede na evropské silnice středně velký prémiový crossover Cadillac Lyriq, co přijde po něm, ovšem zůstává velkou otázkou.

Švýcarští zákazníci si mohou podle výrobce vůz přímo rezervovat na jeho webových stránkách s tím, že dodávky budou zahájeny v první polovině roku 2024. S tím také souvisí, že Cadillac otevírá své první zážitkové centrum na jedné z nejdražších nákupních ulic světa – Bahnhofstrasse v Curychu. Na ploše 600 m² má být tzv. Cadillac City místem, kde se lidé budou moci ponořit do světa Cadillacu, vyzkoušet si Lyriq a přizpůsobit si výbavu podle požadavků.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze