Že neznáte automobilku Xpeng Motors? V Číně prodala za 5 měsíců přes 7 tisíc aut

Že neznáte automobilku Xpeng Motors? V Číně prodala za 5 měsíců přes 7 tisíc aut
Fotografie: Xpeng
  • Takový úspěch v posledním bezmála půlroce zaznamenalo elektrické SUV s označením G3
  • Do konce roku chce firma vybudovat nejen 100 autorizovaných prodejních míst, ale i přes 200 nabíječek

Sem tam se o nějakém tom čínském elektromobilu můžete dočíst i v českých médiích. Spousta takových společností však o svém elektromobilu jen mluví a ke koncovým zákazníkům se kolikrát ani nedostanou. To však není případ výrobce automobilů s názvem Xpeng Motors. Že vám to nic neříká? Buďte v klidu, na čínském trhu je hned několik výrobců automobilek, které nejspíše nebudete vůbec znát.

Web carscoops.com píše, že tato společnost je jednou z 500, které nabízejí v Číně svůj elektromobil. Xpeng Motors však své modely dodává zákazníkům a podle samotné společnosti se povedlo dodat v období od začátku ledna do konce května celkem 7 359 kusů modelu G3. Lidé, kteří tento vůz kupují, pocházejí z 220 měst v celé Číně.

Prodat automobil je jedna věc, ale zajistit podporu je věc druhá. Automobilky chce do konce roku 2019 postavit více než 100 autorizovaných prodejních míst a vybudovat si tak svojí dealerskou síť. A nejde jenom o dealerství, ale také o nabíjecí stanice, kterých chce mít automobilka do konce roku více jak 200.

Design automobilu G3 nevypadá vůbec zle. Interiér se inspiroval u Tesly, minimálně tedy umístěním displeje infotainmentu. Z různých autosalonů však víme, že taková auta mají problém se zpracováním a dost často používají velmi levné materiály. Nejspíše to bude příklad i této automobilky, nicméně odvážné plány se jí upřít nedají.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze