Závody Formule E by se mohly podívat do Jižní Koreje už v roce 2020

Závody Formule E by se mohly podívat do Jižní Koreje už v roce 2020
  • Závody mají přilákat turisty z Číny a Japonska, kde zájem o environmentálně šetrnou dopravu neustále roste
  • Zatím se čeká na schválení korejskými autoritami a Světové rady motoristického sportu

Podle nejnovějších informací by se mohlo mistrovství Formule E konat v Jižní Koreji. Zdali přímo v Soulu však zatím není potvrzeno. Pokud ano, spekuluje se o lokalitách Gwhanghwamun a City Hall Square. První závod by se tak měl odehrát už v roce 2020. Stále je však potřeba nejprve získat schválení ze strany korejských autorit a Světové rady motoristického sportu.

Jsem doopravdy nadšený z možnosti realizace závodů Formule E v Soulu a pokládám to za krok správným směrem,“ říká Alejandro Agag, zakladatel a CEO organizace Formule E. „Korea a Soul obzvlášť jsou vhodnými místy k pořádání E-Prix a k ukázce toho nejlepšího, co mohou závody elektrických formulí nabídnout .“

Moon Jae Sik, představitel společnosti JSM Holdings, která by měla organizaci závodů na starost, dodal že díky závodům Formule E se svět bude moci lépe seznámit s technologickým vývojem elektrických vozidel globálních automobilových značek. Navíc podle něj závody přilákají turisty z Číny a Japonska, kde zájem o environmentálně šetrnou dopravu neustále roste.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze