Závodní speciál Tesla Model S ladí formu

Závodní speciál Tesla Model S ladí formu
  • Vůz se chystá na závody EGT
  • Nejtěžším úkolem bylo vůz odlehčit

Seriál závodů Electric GT se připravuje na svou první sezónu, která začíná na začátku příštího roku. To samozřejmě znamená, že jediný zde používaný typ vozu Tesla Model S P85+ ladí formu. V sériové verzi dvoutunový sedan se zadním náhonem musel samozřejmě podstoupit nemálo úprav, aby se mohl postavit na startovní čáru.

První, čeho si všimnete, je rozšířený bodykit v čele s obrovským přítlačným křídlem, které upravuje aerodynamiku. Úprava se nevyhnula ani tlumičům nebo brzdám, které jsou účinnější. O přenos 416 koní na silnici se starají slicky Pirelli. Největší výzvou bylo odlehčení, a proto si karbon našel ještě větší uplatnění. Z karbonu je nyní víko kufru a přední nárazník, ale i dveře, které postrádají mechanismus automaticky vysouvacích klik. Nějaká kila naopak přidala ochranná klec pro případ převrácení vozu. Závodní speciál má pořád vcelku dost originálních dílů, v interiéru se například pořád nachází obrovský centrální displej, avšak vše kolem něj již muselo pryč.

Do budoucna se plánuje s mnohem více závodními modely. Mercedes možná vyšle do boje svoje SLS AMG Electric Drive, Citroën má koncept Electric GT, Rimac snad ani nemusíme jmenovat a účast si nechce nechat ujít ani Aston Martin, Porsche, Nissan a Audi.

Zdroj: teslarati.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze