Kde vzniká nejrychlejší elektromobil světa?

  • Nejrychlejší elektromobil světa není Tesla
  • Zrychlení 0 až 100 km/h zvládne za 2,6 sekundy
  • Vznikne pouze osm exemplářů

Rok co rok se přetahují jednotlivé automobilky o post nejrychlejšího auta. Soupeřit mohou jak na poli maximálních rychlostí, tak především ve zrychlení z 0 na 100 km/h. Ve druhé jmenované disciplíně mají rozhodně co říci i automobily s pohonem na elektřinu.

TIP: Nejrychlejším SUV světa je elektromobil. Jmenuje se Tesla Model X

Výhodu elektrického pohonu, jehož plný točivý moment je dostupný ihned, znají i automobilky jako Porsche či Ferrari, jak dokazují modely Porsche 918 či LaFerrari. Každopádně i zmíněným modelům dokáží konkurovat ryzí elektromobily.

Například Tesla Model S Ludicrous zrychlí z klidu na 100 km/h za 2,8 vteřiny. Ovšem nejde o nejrychlejší elektromobil světa. Ten vyrábí chorvatská automobilka Rimac. Jejich vůz byl v provozuschopné variantě k vidění již letos na autosalonu v Ženevě. Pohání ho čtveřice elektromotorů s celkovým výkonem 1 088 koní. Zrychlení 0 až 100 km/h je otázkou 2,6 sekundy a zrychlovat můžete až do rychlosti 350 km/h.

Jak napovídá název Concept_One, prozatím se jedná o koncept. V plánu bylo vyrobit 88 kusů. Nakonec však vznikne pouze kusů 8.

Zdroje: gizmag.com, rimac-automobili.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze