Zajímavé křivky a dojezd více jak 500 kilometrů. To je BMW i4

4
Zajímavé křivky a dojezd více jak 500 kilometrů. To je BMW i4
  • Spekuluje se, že BMW i4 bude nabízeno jak s pohonem předních, tak všech kol
  • Základní baterie by měla mít kapacitu 60 kWh a dojezd okolo 500 km
  • Druhá varianta bude mít o 20 kWh vyšší kapacitu a až 700km dojezd

Ofenzíva elektrických modelů automobilky BMW má teprve začít. Prvním modelem této nové vlny má být dlouhou dobu spekulované BMW i4. Jistý elektromobil od BMW se povedlo vyfotit při převozu. S velkou pravděpodobností jde právě o BMW i4, který vypadá, že by brzy mohl zamířit na trh.

Spekuluje se, že BMW i4 bude v nabídce ve dvou motorizacích: BMW i4 sDrive a BMW i4 xDrive. První varianta bude mít pouze pohon předních, druhá varianta logicky pohon všech kol (a tedy i dvojici elektromotorů). Na výběr má být i ze dvou kapacit baterií: základní varianta má mít 60 kWh, vyšší verze o 20 kWh více. Dojezd se má pohybovat od 550 do 700 kilometrů.

Momentálně má BMW v nabídce pouze elektromobil BMW i3, který už pomalu zastarává, ačkoli po designové stránce se inženýrům v německé automobilce povedlo postavit zajímavé auto. Ostatně podobný případ je i BMW i8. BMW Group má letos na trh uvést také elektrické MINI. BMW i4 s velkou pravděpodobností dorazí na trh až v roce 2020. Třeba ale BMW překvapí a dočkáme se ho už letos.

Diskuze ke článku
Carlos
a co když je to nová 4 GC ?
Martin
A topení to má na uhlí …:-)
Nebo nějaká pohádka o " tepelném čerpadle " :-)
Elektra
Kdy výrobce prozradí životnost baterie?Asi jako u elektrokola.Ta baterie je navěky.Žádný strach,kupte si kolo.Baterie Lion po 4 letech po smrti.Cena nové 9000 kč.Najeto 4500 km,to je 2 kč/km a to bez započítání ceny elektřiny na dobíjení.
Kuk
Jaké zajímavé křivky, vždyť to vypadá jako to nejtuctovější BMW co jsem kdy viděl!

Můžete nám prosím vyjmenovat v čem konkrétně zastarává i3? Podle mě kromě věčně poddimenzované baterky je technologicky o světelný léta napřed před čímkoliv současným i budoucím. i4 vypadá na další tuctovou plechofku, aby co nejmíň ohrožovala další produkci vlastních spalováků. ;)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze