Z New Yorku do Washingtonu za 29 minut? Úřady daly hyperloopu Elona Muska zelenou

Z New Yorku do Washingtonu za 29 minut? Úřady daly hyperloopu Elona Muska zelenou
  • Elon Musk se na Twitteru vyjádřil, že od americké vlády dostal povolení k výstavbě, zatím však pouze předběžné a slovní
  • Na území největšího města USA má být 12 vstupů do podzemní dráhy hyperloopu
  • Nová forma dopravy docílí rekordních dojezdových časů díky rychlosti až 1 200 km/h

Hyperloop je poslední dobou velkým tématem, které může po téměř stovce let přinést zcela nový způsob dopravy. Vše je prozatím pouze ve fázi vývoje a testování, již teď ale ukazuje svůj potenciál. Problémem však nebyla pouze samotná technologie, ale také nezbytné povolení od úřadů. Používáme minulý čas, protože dnes Elon Musk na Twitteru zmínil skvělou zprávu.

Jeho „nudná bourací“ firma The Boring Company dostala povolení výstavby hyperloopu pro město New York. Zatím pouze jen jako slovní a předběžné, i to ale vysílá velmi pozitivní signál. Ukazuje totiž, že by úřady nemusely stát odvážnému projektu v cestě v momentě, kdy se bude projednávat úřední povolení pro konkrétní hotový projekt. Dokonce je hotový plán na výstavbu superrychlé trasy začínající v New Yorku, vedoucí přes Filadelfii a Baltimore a končící ve Washingtonu. Jízda by měla trvat maximálně 29 minut, což pro dnešní obyvatele New Yorku zní jako sen. Cesta by tak byla mnohem kratší, než dnes v případě autobusu, rychlovlaku a dokonce i letadla. V případě podzemní dráhy hyperloopu v největším městě USA hovoří detaily dokonce o 12 vstupech. Na rychlou cestu do hlavního města USA či jiných měst tak bude možné nastoupit pohodlně v mnoha částech Velkého jablka. Otázkou je, kdy se tak stane – slovní povolení znamená skvělou zprávou, ale také pouze první krok. Snad se budeme moci rychlostí až 1 200 km/h projet co nejdříve.

Zdroj: twitter.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze