Musk ukázal první fotku tunelu hyperloopu pod Los Angeles

8
Musk ukázal první fotku tunelu hyperloopu pod Los Angeles
  • Zatím se finišuje první 3,2kilometrový úsek
  • V budoucnu by se měla trasa prodloužit a propojit s letištěm

O víkendu se Elon Musk poprvé pochlubil tunelem, který vybudovala jeho The Boring Company. Jedná se o nový tunel pod Los Angeles, který vede od hawthornského bulváru sto dvacátou ulicí. Vstup do tunelu je z parkoviště společnosti SpaceX právě v Hawthorne. S konečnou délkou 3,2 kilometru už nemůže nejspíš nikdo říci, že to Elon Musk nemyslí s hyperloopem vážně. Právě pro něj se totiž ono kopání provádí.

Trasa hyperloopu

Prozatím relativně krátký tunel by měl být hotový během tří až čtyř měsíců. Během dalšího roku by však samozřejmě mělo docházet k dalšímu prodlužování. Zbývá totiž jen dalších pár kilometrů, aby došlo k logickému propojení s letištěm. K propojení s dálnicí 101 pak chybí už víc, a to zhruba dalších 20 kilometrů.

The Boring Company tunnel under LA

Příspěvek sdílený Elon Musk (@elonmusk),

Úleva pro městskou hromadnou dopravu by byla jistě vítaná, i proto starosta Los Angeles s Muskem rád projekt probral. Dokonce se nebrání ani představě převozu jednotlivých automobilů hyperloopem, aby ulevil již tak dost přetíženému městskému provozu. V plánu je samozřejmě mnohem propracovanější plán podzemního provozu pro obyvatele města i automobily. Na rozdíl od automobilového průmyslu, tady se věci daly do pohybu skutečně rychle a vypadá to, že nás čekají v hromadné dopravě velké změny. Až budou trasy delší, plánují se zastávky k výstupu a nástupu zhruba každé dva kilometry.

Zdroj: theverge.com

Diskuze ke článku
Sedlák
spekoune, jsou technologie o kterých se ti ani nezdá. Vlaky tím určitě nepojedou, protože průměr těchto tunelů je tuším 2-3m +-. Mimochodem, potrubní pošta fungovala už v 19. století, tak proč ne "to samé" akorát ve větším měřítku v 21.století???
spekoun
Kazdy kdo alespon trosku rozumi fyzice vi ze hyperloop je s dnesni technologickou urovni neproveditelny.

Chapu ze sou to penize pana muska ale hazenin penez na neco co je vyslovene scifi vyvoj nijak neurychly urcite technologi proste potrebuji cas a zazemi ktere proste neni a jentak nebude.

Pokud si myslite ze jako lajci vite vic a protoze to rikali.v televizi tak to musi bejt pravda. Zpomente si za par let az tim tunelem budou jezdit obycejny
Vlaky
Šachmi Nazadek
Autor plete dva projekty dohromady. Hyperloop je projekt hlavně meziměstské dopravy a v tubusech se mají přepravovat lidi cca 600-1200km/h. Kdežto vrtání tunelů pod LA má odlehčit městské dopravě. Síť tunelů pod městem v cca až 30 patrech. Auta najedou u silnice do výtahu a ten je dopraví do tunelu k vozíku. Auto přejede do vozíku a ten ho přepraví na jiné místo. Když odkazuju na zdroj, tak si ten zdroj aspoň přečtu ne.... nic tam nepíšou o tom ,že ten tunel pod LA je pro Hyperloop
Jana
On ten Slouhaodaut potřeboval jen prachy na pizzu k obědu, takže vypotil článek podle toho, co ráno zaslechl v tramvaji, když se vracel z nonstopáče a hodil k tomu obrázky, co mu našel redakční vyhledávač. To, že by v tomhle tunelu měl tubus hyperloopu sakra velký problém, vůbec netuší.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze