Další sen Elona Muska realitou. Hyperloop One uspěl v prvním ostrém testu

3
Další sen Elona Muska realitou. Hyperloop One uspěl v prvním ostrém testu
  • Kapsle v tunelu dosáhla přetížení 2G
  • Následovat by měly testy v rychlosti přes 400 km/h

Koncept vysokorychlostního transportního systému navrženého podnikatelem Elonem Muskem se dočkal prvního testu a vše vypadá v naprostém v pořádku. Prvním plánem bylo vytvořit 1,5kilometrovou testovací trať, společnost se však rozhodla, že bude stačit test na 500 metrech. V tunelu se jim podařilo vytvořit vakuum a kapsli, která zatím postrádala kastli se podařilo díky magnetům udržet 5,3 vteřiny ve „vzduchu“. Za takto krátkou dobu kapsle dokázala vyvinout přetížení 2G a dosáhnout maximální rychlosti 70 mil za hodinu (zhruba 112 kilometrů za hodinu).

To vše má být pouze začátkem, v budoucích testech má kapsle zvládnout rychlost až 250 mil za hodinu (přes 400 kilometrů za hodinu). Po více než 100 letech se tak možná dočkáme nějakého nového prostředku hromadné dopravy.

Pokud bychom se dívali do vzdálenější budoucnosti, tak by kapsle v tunelech měly cestovat i rychlostí 1 200 kilometrů za hodinu. Minimálně v začátcích výstavba prvních tratí směřuje do bohatších lokací. I proto se jedná o Dubaji, kde by mohla trať vést i pod vodou. Další možností by pak mohlo být Brno (ne, neděláme si legraci).

Zdroj: electrek.co

Diskuze ke článku
Předvídavý tvor
Jasně, propojte to se smradlavejma čmoudama z Dubaje a brzo v těch tunelech budou lidi chcípat jako krysy. Oni si ti inženýři a doktoři, nespokojení ve vlastní zemi, i v těch všech ostatních, kam se rozlejzaj, vždycky najdou nějakej všivej způsob, jak někoho zabít ve velkém množství.
Jinak jsem velký obdivovatel techniky, pokroku, vývoje a Elona Muska zvláště, ale nezlobte se na mě, jak vidím slovo Dubaj, je mi na zvracení.
Držím palce lidem, co tvoří nové věci a doufám, že se svou prací zůstanou na kontinentech, kde to lidi budou využívat k přepravě, ne k zabíjení a modlení mlácením hlavou o zem.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze