HyperloopTT odhaluje své kapsle. Testovat se budou v Toulouse

3
HyperloopTT odhaluje své kapsle. Testovat se budou v Toulouse
  • Na délku má kapsle 32 metrů a váží zhruba 5 tun
  • Testování bude probíhat na testovací dráze ve francouzském Toulouse
  • Cestovní rychlost má činit až 1 200 kilometrů za hodinu

Společnost Hyperloop Transportation Technologies, zkráceně HyperloopTT, představila svojí „kapsli“, v níž by ráda brzy převážela první cestující rychlostí až 1 200 kilometrů za hodinu. Firma se sídlem v Kalifornii nyní svojí kapsli bude přepravovat do Toulouse, kde se staví zkušební dráha. Společnost věří, že první cestující by mohli jezdit už příští rok.

Kapsle HyperloopTT Quintero One je dlouhá 32 metrů a váží zhruba 5 tun. Je postavena z kompozitního materiálu, o kterém výrobce tvrdí, že je osmkrát silnější než hliník a desetkrát než jiné alternativy z oceli.

Jízda rychlostí 1 200 kilometrů v hodině je však stále poměrně daleko. Maximální rychlost, kterou byl schopen vyvinout podvozek, činí 457 kilometrů v hodině. Tak uvidíme, za kolik let budeme Hyperloop brát jako pravidelnou součást našich životů.

Diskuze ke článku
Petr Hejna
Petr Hejna
Dost dobře nechápu, proč má těleso kapsle aerodynamický tvar. V naředěném vzduchu, nebo dokonce vakuu, je to zbytečné. Jinak rychlost 450 km/hod není nijak ohromující, Vlaky na kolejích to zvládnou také, ale za daleko nižších pořizovacích a provozních nákladech. Pěkně vypadá ta trasa mezi městy na animaci. Už vidím, jak to vybírá zatáčku tisícikilometrovou rychlostí. A jen tak mimochodem, stanice hyperloopu budou muset mít přetlakovou komoru. A z té se zase vyčerpá vzduch, aby mohla kapsle zpět do potrubí. Srovnejte si dnešní stanici metra a dojde vám, co za monstr stavbu se to chystá.
Mám takový dojem, že nás jistý "vizionář" pěkně tahá za nos. Ale věřícím je to jedno.
Me
2 Petr Hejna:
Hyperloop Transportation Technologies, also known as HTT, is an American research company formed using a crowd collaboration approach (a mix of team collaboration and crowdsourcing)[2] to develop a transportation system based on the Hyperloop concept, which was envisioned by Elon Musk in 2013.[3]

The concept of the Hyperloop was popularized by Elon Musk, not affiliated with HTT. The project was to develop a high speed, intercity transporter using a low pressure tube train which would reach a top speed of 800 miles per hour (1,300 km/h) with a yearly capacity of 15 million passengers.[4]



...
The concept of the Hyperloop was popularized by Elon Musk, not affiliated with HTT.
...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze