Xiaomi se zřejmě pustí do výroby elektromobilů

Xiaomi se zřejmě pustí do výroby elektromobilů
Fotografie: Xiaomi
  • Na první pohled překvapivý krok má hlubokou vnitřní logiku
  • V Číně jsou právě nyní pro podobné posuny ideální podmínky
  • V projektu bude hrát velkou roli sdílené know-how

Pekingská společnost Xiaomi se dosud specializovala na domácí a osobní elektroniku. Hodně je také spojována s internetem věcí (IoT). Její byznys stojí především na mobilních telefonech, v nichž se jí v nedávné minulosti podařilo ovládnout levnější segment s dobrou hodnotou za peníze. Jenže jde o velmi konkurenční a dynamicky se měnící oblast. Hledá proto nové příležitosti. Víc o tom přinesl electrek.co.

Vozidla s logem Xiaomi nejsou žádnou novinkou, už nějakou dobu jej nosí úspěšně prodávané elektroskútry. Jenže elektromobily jsou trochu větší sousto. Podle insiderů poskytne společnosti Xiaomi konzultace a výrobní prostory jiná firma s více než třicetiletou zkušeností ve výrobě automobilů – Great Wall. Ta sice se samotnými elektromobily začala teprve nedávno, avšak rychle si vybudovala rozsáhlou vývojovou základnu.

Ačkoliv tuto zprávu žádná ze zúčastněných stran zatím nepotvrdila, údajně by se tak mělo stát v nejbližší době. Dávalo by to smysl, Čína masivně dotuje nákup elektromobilů a trh s nimi roste takřka exponenciálně. Navíc se ke stejnému kroku chystají i jiné, dosud technologické společnosti. Kromě Googlu či Applu například také Sony.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze