Ultrakompaktní elektrokolo od Xiaomi se dostává i na český trh

Ultrakompaktní elektrokolo od Xiaomi se dostává i na český trh
  • Čínské Xiaomi není pouze výrobcem mobilních telefonů
  • Letos v červnu představilo ultrapřenosné elektrokolo UMA MINI PRO
  • E-shop ekolo.cz nabízí exkluzivní možnost jeho předobjednání za zvýhodněnou cenu

UMA MINI PRO přichází s důmyslným, patentovaným skládacím mechanismem. Kolo složíte za méně než deset sekund a ve složeném stavu má rozměry pouhých 70 × 68 × 44 centimetrů. Navíc je extrémně lehké. Jeho rám váží pouze 2,2 kg, což umožnilo snížit hmotnost kompletního ekola včetně baterie pod 15 kilogramů.

Samotná odnímatelná lithiová baterie váží pouze 700 gramů a má kapacitu 120 Wh, což nabízí dojezd přibližně 30 kilometrů. UMA má tři jízdní módy: jízda bez motoru, jízda s podporou 50 % a jízda s podporou 100 %. Navíc má však ještě speciální rekuperační mód, kdy pomocí nové technologii UMA-LOOP dobíjíte šlapáním akumulátor. K plnému dobití potřebujete přibližně dvě hodiny.

UMA MINI

Baterii, která má v sobě integrované zadní červené světlo, však funguje zároveň i jako powerbanka. Přes USB port z ní jednoduše dobijete i váš mobilní telefon nebo tablet. Kapacita baterie tak postačí k úplnému nabití asi 15 telefonů nebo 4 tabletů.

K ovládání elektrokolo UMA MINI PRO slouží speciální mobilní aplikace Intelligent Bicycle, která je k dispozici pro Android a iOS. V aplikaci se kromě aktuální a maximální rychlosti nebo ujeté vzdálenosti dozvíte i aktuální polohu ekola, kterou můžete sdílet s dalšími majiteli UMA MINI PRO.

Od 10. listopadu budou testovací modely UMA MINI PRO k dispozici v prodejně ekolo.cz, kde si netradiční kolo budete moci prohlédnout a zapůjčit. Už nyní si je však můžete až do konce roku 2016 v e-shopu předobjednat za zvýhodněnou cenu 19 900 Kč vč. DPH nebo závazně rezervovat jen za 5 tisíc. Můžete zde zakoupit také dárkový poukaz se jménem obdarovaného a vyobrazením zvolené barevné varianty (kovově šedá, sametově bílá, cherry růžová, mátově zelená, barva citronové trávy a oranžový pomeranč).

Uhrazené objednávky a rezervace budou vyřizovány dle došlého pořadí v průběhu ledna 2017. K dispozici bude pouze omezený počet kusů pro první zájemce. Standardní cena UMA MINI PRO v roce 2017 bude přibližně 25 tisíc korun vč. DPH.

Zdroj: ekolo.cz

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze