Waymo pouští autonomní kamiony do ulic. Budou vozit náklad pro Google

Waymo pouští autonomní kamiony do ulic. Budou vozit náklad pro Google
  • Autonomní auta společnosti Waymo nedávno překonala hranici šesti milionů autonomních kilometrů
  • Letos chce Waymo spustit autonomní komerční taxislužbu
  • Firma své autonomní auta testuje ve více jak 24 městech

Autonomní auta, to není jenom Mercedes, Audi, BMW a další automobilky, ale také společnosti jako například Waymo. Jestli vám tento název nic neříká, tak by měl. Jedná se o dceřinou společnost Googlu a nějaký ten pátek v ulicích už testuje autonomní auta. Nyní své působení povýší na vyšší úroveň.

Od příštího týdne budou kamiony Waymo jezdit autonomně po Atlantě, a to v reálném provozu. Kamiony budou převážet materiály pro datová centra Googlu.

Autonomní kamion a minivan Waymo

Waymo své autonomní kamiony testuje od minulého roku. Určitá data kamionům jistě poslouží i díky bohaté databázi dat od osobních automobilů. Waymo právě osobní auta poslalo do ulic a dokonce hledalo dobrovolníky, kteří by se nechali odvést. O tom, že to Waymo myslí s autonomním řízením vážně, svědčí i fakt, že osobní auta najela už přes šest milionů kilometrů a letos bude nabízet komerční taxislužbu.

Do světa autonomního řízení se tlačí také Uber. Ten svůj autonomní nákladní vůz testoval na dálnici v Arizoně. Do ulic však Uber svá auta bez řidiče prozatím netlačí.

Zdroj: theverge.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze