Vůz Tesla Model S již lze nabíjet bezdrátově

Vůz Tesla Model S již lze nabíjet bezdrátově
  • Bezdrátová nabíječka disponuje výkonem 7,2 kW
  • Cena se pohybuje kolem 3 tisíc dolarů
  • Při bezdrátovém nabíjení je stále velká ztrátovost

Teslu sice lze bezdrátově nabíjet, nejedná se však o originální příslušenství. Vymoženost má na starosti firma Plugless, která umí bezdrátově nabíjet i další elektromobily. Nabíječka funguje na jednoduchém principu elektromagnetické indukce mezi dvěma cívkami. Společnost se zavazuje, že při instalaci nedojde ke ztrátě záruky. Kdyby se však přeci jen vyskytly nějaké problémy u společnosti Tesla, Plugless je připraven zaplatit ztrátu zákazníka. Navíc můžete do 45 dní zboží vrátit, klasická záruka je poskytovaná na 3 roky. Firma se na trhu pohybuje již 2 roky a za tuto dobu zákazníci dohromady nabíjeli přes půl milionu hodin, přesto společnost nezaznamenala jedinou reklamaci.

Celý systém bezdrátového nabíjení se dá do vozu nainstalovat za pouhé dvě hodiny. Pokud si pospíšíte a objednáte si bezdrátové nabíjení do 31. května, bude vás to stát 2 440 dolarů. Od června to bude pro Model S již 3 290 dolarů, cena zahrnuje poštovné a balné a na území Spojených států i technika, který rychlonabíjení zprovozní. Nabíječka je schopná nabíjet výkonem 7,2 kW, což pro Teslu Model S znamená prodloužení dojezdu o 24 mil s každou další hodinou zaparkovanou nad bezdrátovou nabíjecí deskou.

Vychytávka je dostupná i pro celou řadu dalších elektromobilů jako například Nissan Leaf nebo Chevrolet Volt. Praktické a pohodlné zaparkování se zdá být jako sen, má však samozřejmě i negativa. Vedle pomalého nabíjení se musí počítat i s větší ztrátovostí energie při nabíjení. Pro většinu zákazníků už bude jen maličkostí, že si sebou bude vozit bezmála 16 kilogramů navíc.

Zdroj: pluglesspower.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze