Volvo chce v rámci svého plánu radikálně snížit uhlíkové emise. Jak?

Volvo chce v rámci svého plánu radikálně snížit uhlíkové emise. Jak?
  • Ve srovnání s rokem 2018 chce Volvo snížit do roku 2025 uhlíkovou stopu vyprodukovanou během životního cyklu jejích vozů o 40 %
  • Automobilka to chce dokázat díky opětovnému využívání materiálu ze své výrobní sítě

Společnost Volvo Cars dnes představila nový plán – ve srovnání s rokem 2018 snížit do roku 2025 uhlíkovou stopu vyprodukovanou během životního cyklu jejích vozů o 40 %. Jedná se o první hmatatelný krok směrem k naplnění ambice automobilky Volvo Cars stát se do roku 2040 klimaticky neutrální společností.

Továrna Volvo

Ambice společnosti Volvo Cars sahají nad rámec kompletní elektrifikace za účelem skoncování s emisemi ve výfukových plynech, což je ostatně další oblast, kde Volvo zaujímá čelní místo. Společnost chce prostřednictvím recyklace a opětovného využívání materiálů odstranit uhlíkové emise také ze své výrobní sítě, svých širších operací a dodavatelského řetězce.

Aby společnost Volvo Cars úspěšně naplnila svou vizi pro rok 2040, má v úmyslu v nejbližší době podniknout celou řadu okamžitých opatření, díky nimž v rozmezí let 2018 až 2025 dosáhne snížení uhlíkové stopy na vůz o 40 %. V tomto okamžiku se společnost zaměřuje také na to, aby byla její globální výrobní síť klimaticky zcela neutrální.

Měníme naši společnost prostřednictvím konkrétních akcí místo symbolických slibů,“ uvedl Håkan Samuelsson, generální ředitel automobilky. „Vzhledem k tomu se budeme ve společnosti Volvo Cars soustředit na to, co můžeme ovlivnit, přičemž sem patří jak provoz, tak i emise ve výfukových plynech našich vozidel. To, co můžeme ovlivnit, chceme začít řešit také apelováním na naše dodavatele a energetický sektor, aby se k nám v našem úsilí o klimaticky neutrální budoucnost připojili.“

Společnost Volvo Cars se stala první konvenční automobilkou, která se zavázala ke kompletní elektrifikaci své modelové řady a k postupnému vyřazování vozů poháněných jen spalovacím motorem.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze