Volkswagen údajně opět odkládá uvedení projektu Trinity

1
Volkswagen údajně opět odkládá uvedení projektu Trinity
Fotografie: Volkswagen
  • Uvedení projektu Trinity se nyní očekává až začátkem příštího desetiletí
  • Odklad má být způsoben i slabou poptávkou po elektromobilech a kvůli potřebě snížit náklady

S odvoláním na zdroje dobře obeznámené se situací v koncernu Volkswagen uvedla agentura Reuters, že firma se sídlem ve Wolfsburgu pravděpodobně odloží uvedení nového modelu ID.4 z projektu Trinity až na začátek příštího desetiletí s tím, že výroba má být zahájena až v roce 2032.

Project Trinity přitom měl být původně uveden už v roce 2026, ovšem opozdil se kvůli softwarovým problémům v dceřiné společnosti Cariad. Aby automobilka zaplnila mezeru, vytvořila novou verzi stávající platformy MEB, na níž má v roce 2026 vyjet modernizovaná verze ID.4. Stále však platí, že prvním vozem Volkswagen, jenž přijede na platformě SSP, kterou využije právě i Trinity, bude velmi pravděpodobně v roce 2029 Golf 9. generace. Předběhnout by ho však podle zpráv electrive.com mohlo přibližně o rok Audi A4 e-tron.


V interním dokumentu předloženém představenstvu automobilky podle německého listu Handelsblatt stojí, že manažeři usoudili, že již není potřeba okamžitě vydávat další větší vůz na platformě SSP, a tak odsunuli vydání dalšího ID.4 až na rok 2032. Odklad uvedení nových modelů na trh má být způsoben i slabou poptávkou po elektromobilech a kvůli potřebě snížit náklady, což odmítl mluvčí Volkswagenu komentovat.

Trinity je přitom jedním z několika projektů, který vznikl ještě pod vedením Herberta Diesse, bývalého šéfa koncernu Volkswagen, jehož na pozici nahradil Oliver Blume.

Diskuze ke článku
Dini Dini
Dini Dini
Podle mě dělá VW chybu spíš teď, než před lety, kdy do toho skočil naplno. Ale stejně jako tehdy i dnes si myslím, že jde jen o marketingové řeči a pravda bude někde uprostřed.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze