Volkswagen si po roce vzal cenu pro ekologické auto roku zpět. Koho vystřídal?

1
Volkswagen si po roce vzal cenu pro ekologické auto roku zpět. Koho vystřídal?
  • Volkswagen připravuje ofenzívu v oblasti elektrické mobility na rok 2020
  • Za cenu se zasloužil elektrický Golf, který na jedno nabití reálně urazí i 250 kilometrů
  • Na trůně vystřídal Kia Niro, která anketu vyhrála minulý rok
  • Volkswagen e-Golf si můžete vyzkoušet v rámci carsharingu CAR4WAY

Volkswagen šlape do elektromobility co to jen jde. Momentálně sice má v nabídce pouze plug-in hybridní modely Passat a Golf. Čistě elektrické modely zastupuje e-Golf a e-up! A vypadá to, že minimálně Volkswagen e-Golf je v očích nejenom novinářů dobrým autem. Ostatně nám se také líbil.

Volkswagen e-Golf (test)

Technické parametry Volkswagen e-Golf (2017)

Kompletní specifikace
Konstrukcehatchback, 4 254 × 1 799 × 1 453 mm, 1 615 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: přední
Výkon100 kW, 136 koní, točivý moment: 290 Nm0
Baterie35,8 kWh (32 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 50 kW, palubní: 7 kW, konektory: CCS Combo, Mennekes
SpotřebaKombinovaná: 12,7 kWh / 100 km, dojezd: 300 km
Cena od969 900 Kč

Volkswagen e-Golf nabízí mobilitu budoucnosti již dnes, což potvrzuje i jeho vítězství v prestižní anketě Ekologické auto roku 2018,“ říká Vratislav Strašil, jednatel společnosti Porsche Česká republika. „Kompaktní elektromobil pro každodenní provoz s nulovými emisemi bez kompromisů je významným krokem na cestě k velké ofenzívě v oblasti elektrické mobility, kterou Volkswagen odstartuje s modelovou řadou I.D. v roce 2020. Loni představený e-Golf s dojezdem až 300 km je předobrazem významných inovací, které nás v příštích letech čekají.“

Volkswagen e-Golf vystřídal na trůně vůz Kia Niro, které cenu vyhrálo minulý rok. V roce 2016 vyhrál také Volkswagen, a to konkrétně Golf GTE. Elektrický Golf má papírový dojezd až 300 kilometrů. Z praxe víme, že 250 kilometrů po městě se s ním skutečně urazit dá.

Volkswagen e-Golf můžete často potkávat nebo si ho rovnou vypůjčit od CAR4WAY. K dispozici jich je hned 15. Porsche Česká republika minulý rok spustila projekt Demo e-car program. Jeho účastníci mohou bezplatně využívat 50 elektromobilů Volkswagen e-Golf k dlouhodobému testování v podmínkách reálného provozu.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
don
Za mě je určitě vítězem Škoda Karoq, která se naší automobilce opravdu moc koupila. Já ji mám sice jen pár týdnů, kupoval jsem ji jako mírně zánovní vůz na https://www.truck1-cz.com/jina-technika/osobni-auta a musím říct, že i za tak krátkou dobu jsem se do tohoto auta okamžitě zamiloval.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze