Volkswagen ID.3 zahájí novou éru této německé automobilky

Volkswagen ID.3 zahájí novou éru této německé automobilky
  • Volkswagen ID.3 je prvním zcela elektricky poháněným elektromobilem na základě nové platformy MEB
  • Elektromobilita bude hlavním tématem expozice značky na frankfurtském autosalonu

Volkswagen chce se svým modelem ID.3 vkročit do nové éry. Stane se tak na frankfurtském autosalonu, který startuje už začátkem příštího týdne. Elektromobilita bude hlavním tématem výstavní expozice značky Volkswagen na letošním autosalonu IAA. Návštěvníci budou moci obdivovat nejen ID.3, ale také studie dalších modelů rodiny ID., jejichž uvedení na trh bude následovat v krátkých odstupech po modelu ID.3. Stejně jako všechny ostatní modely ID., vychází i ID.3 z nové modulární platformy MEB pro elektromobily, která byla koncipována výhradně pro elektrický pohon a maximální vnitřní prostor.

S modelem ID.3 začíná po Brouku a Golfu třetí velká kapitola strategického významu v historii značky Volkswagen. Volkswagen již v polovině května úspěšně spustil program předběžných objednávek. Pro ID.3 jsou na výběr tři sady akumulátorů s různou kapacitou – velká sada akumulátorů (77 kWh), střední sada akumulátorů (58 kWh) a malá sada akumulátorů (45 kWh). Dojezd dle metodiky WLTP sahá od 330 do 550 kilometrů.

Nabíjecí výkon činí 100 kW. Volkswagen bude navíc poskytovat záruku na akumulátory ID. po dobu 8 let, resp. do ujetí 160 000 kilometrů. Základní cena sériově vyráběného modelu ID.3 v Německu bude pod hranicí 30 000 eur.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze