Volkswagen e-Golf může mít dojezd až 430 kilometrů

1
Volkswagen e-Golf může mít dojezd až 430 kilometrů
  • Vůz má baterie s kapacitou 55,7 kWh
  • Baterie váží jen o 13 kg více a mají stejné rozměry jako originál
  • Vůz čeká na sériovou produkci

Klasický Test Volkswagen e-Golf – Prosím ticho! má kapacitu baterie 24,2 kWh a dojezd 190 kilometrů (když budete mít péřovku a velmi lehkou pravou nohu). Baterie ale váží 317 kilogramů a ubere vám jen 40 litrů objemu zavazadelníku. Ideální scénář by byl nezvýšit hmotnost ani rozměry baterie, a přesto zdvojnásobit dojezd.

Přesně to umí rakouská firma Kreisel, která mj. postavila elektrický Mercedes třídy G Arnoldu Schwarzeneggerovi, nebo Škodu Yeti s dojezdem 350 kilometrů. 55,7kWh baterie v jejich e-Golfu váží 330 kilogramů, tedy pouze o 13 kilogramů více než originál s polovičním dojezdem. Kreisel e-Golf totiž zvládne bez problému 350, dokonce prý až 450 kilometrů, podle stylu jízdy. Každý článek baterie je vyhříván na 25 až 30 stupňů Celsia, čímž je zaručeno nejen efektivní využití energie, ale především dlouhá životnost baterie. Nabití proběhne na rychlonabíjecích stanicích z dvaceti na osmdesát procent během dvaceti minut.

Firma bojuje se sériovou produkcí. Pokud by se podařilo elektrické modely dostat na trh, věříme, že by si své majitele našly.

Diskuze ke článku
Peppa
V létě bych péřovku na sobě mít fakt nechtěl. A odkud berou energii na zahřívání článku na 25-30°C? Od toho řidiče v péřovce? :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze