Volkswagen California konečně na baterky? Zatím jen napůl

Caravan Salon Düsseldorf 2023
Volkswagen California konečně na baterky? Zatím jen napůl
Fotografie: Volkswagen Nutzfahrzeuge
  • Volkswagen představí na Caravan Salonu koncept nové generace Californie
  • Jedná se už o šestou generaci a všechny předchozí se za 35 let představily na stejné akci
  • Přináší zásadní konstrukční novinky, ovšem zatím neznáme všechny

Divize Volkswagenu zabývající se užitkovými vozy láká na nadcházející Caravan Salon Düsseldorf, který se koná od 25. srpna do 3. října, tedy těsně před mnichovským autosalonem. Chystá se tam totiž představit koncept Volkswagenu T7 California postavený na základech aktuálního Multivanu. Vůbec poprvé v dlouhé historii tedy dojde na osobní, nikoliv užitkovou techniku; konkrétně na platformu MQB, pro níž to bude vůbec nejtěžší aplikace. Uvidíme tedy, zda nedojde na limity užitečné hmotnosti, ovšem jízdní vlastnosti i spotřeba by měly být skokově lepší proti stávající Californii T6.1 postavené na podvozku dodávky.

Bohužel zatím nedojde na čistý elektromobil, ovšem těšit se můžeme na plug-in hybrid. A zřejmě také na nové možnosti, které tato kombinace poskytne, o nich se ovšem výrobce zatím nezmínil. Podělil se s námi ovšem o tajemství, že jako vždy dojde na výklopnou střechu. Půjde tedy o jeden z nejužitečnějších obytných automobilů ve své třídě, i když konkurence už umí v přestavěných tunových dodávkách nabídnout i toaletu a venkovní sprchu.

Volkswagen California je trvalým bestsellerem, ačkoliv časem přišla o svou základní výhodu, kterou byla nízká cena. Za 35 let se jich prodalo 260 000, aktuální generace se bude od roku 2024 opět vyrábět v Hannoveru.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze