Volkswagen Caddy s pohonem na CNG nabídne i převodovku DSG

Volkswagen Caddy s pohonem na CNG nabídne i převodovku DSG
  • Volkswagen představí v Ženevě model Caddy s pohonem na CNG
  • Vybírat můžete mezi manuální převodovkou nebo DSG

Automobilů s pohonem na CNG neustále přibývá. Vybrat si tak může být občas oříšek. Pokud navíc preferujete automatickou převodovku, to pak nejspíše narazíte na ještě větší problém. Ovšem ten může záhy vyřešit Volkswagen Caddy, který bude k dispozici s převodovkou DSG.

Volkswagen Caddy s pohonem na CNG se ukáže na ženevském autosalonu. Oficiální označení motorizace je TGI a základ tvoří 1,4litrový benzinový motor o výkonu 108 koní a s točivým momentem 200 Nm. O přenos síly na kola se postará šestistupňová převodovka DSG. S pohonem na CNG bude k dispozici i Caddy Alltrack.

TIP: Nová konkurence pro Teslu Model S: elektrický Volkswagen Phaeton

Dobrou zprávou je, že vysokotlaké nádrže jsou umístěny pod nákladovým prostorem, takže o úložný prostor o objemu 3 200 litrů, respektive 4 130 litrů u modelu Caddy Maxi, nepřijdete. Nádrže mají celkovou kapacitu 26 kilogramů. Varianta Maxi pojme dokonce 37 kilogramů paliva. Obě varianty mají ještě nádrž na 13 litrů benzinu. Volkswagen uvádí průměrnou spotřebu 4,1 kg/100 kilometrů, což znamená teoretický dojezd 630 kilometrů na zemní plyn. Verze Maxi má spotřebu o 0,2 kilogramů vyšší.

Oblíbenost modelů s pohonem na CNG rok od roku stoupá. Převodovka DSG je od Volkswagenu dobrý krok, který by mohl přilákat další zájemce, kteří dávají přednost dvěma pedálům.

Zdroj: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze