Je libo elektrický Volkswagen Caddy či Transporter? Společnost ABT je nabízí

Je libo elektrický Volkswagen Caddy či Transporter? Společnost ABT je nabízí
  • Zvolit můžete ze dvou kapacit baterií, a to mezi 37,3 kWh a 74,6 kWh
  • Elektromotor má výkon 111 koní a 200 Nm točivého momentu
  • Maximální nabíjecí výkon je 40 kW

Jestli byste chtěli ve své garáži například elektrický Volkswagen Caddy nebo Transporter, tak pro vás máme velmi dobrou zprávu. Ačkoli Volkswagen oficiálně elektrické pohony v těchto modelech nenabízí, tak na to můžete jít jinak. Oba si na elektrický pohon můžete koupit od tuningové společnosti ABT. Ta je známa především díky ladění koncernových vozů, ať už jde o modely RS od Audi nebo další. Nyní však ve spolupráci se společností Schaeffler a Volkswagenem stavějí i elektrická auta.

Před 18 měsíci jsme zahájili spolupráci s užitkovými vozy Volkswagen. Byl to pro ABT zcela nový a ambiciózní projekt a jsem hrdý na to, že brzy budou na silnici vidět první elektrifikovaná vozidla ABT. Se společností Schaeffler na palubě jako strategickým partnerem a s jeho technickými znalostmi máme silný tým, který dokáže čelit novým výzvám. Pro mě jsou současné projekty s e-Caddy a e-Transporter teprve začátek,“ řekl generální ředitel společnosti ABT Hans-Jürgenem Abt.

Do útrob obou vozů si můžete vybrat ze dvou kapacit baterií. Základní má 37,3 kWh s papírovým dojezdem 208 kilometrů. Druhá varianta má 74,6 kWh a zvládnout má až 400 kilometrů. Výkon elektromotoru je 111 koní a 200 Nm točivého momentu. Spotřeba dle NEDC má být 18 kWh/100 km. Nabíjet můžete výkonem až 40 kW. Slabší baterie se nabije za 49 minut, větší pak na plné nabití potřebuje 98 minut.

Auta budou k dispozici pouze na určitý druh pronájmu. S velkou pravděpodobností půjde o operativní leasing. Jakou cenu ABT nastolí momentálně nevíme. Co však víme, je, že Volkswagen se na této spolupráci aktivně podílí a nyní se řeší, zda se budou prodávat i v České republice.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze