Na kolika CNG stanicích u nás už můžeme natankovat?

  • CNG v ČR nabízí již 111 čerpacích stanic
  • Do konce roku jich na našem území může být až 160

Pohonem budoucnosti nemusí být nutně pouze elektřina, ale hodně se mluví také o vodíku a velký rozmach zažívá například i CNG, tedy stlačený zemní plyn. Ještě nedávno se však mluvilo o tom, že infrastruktura není v Česku tak hustá, jak by měla být.

Nyní se na našem území nachází už 111 veřejných CNG stanic, které tvoří tzv. „krizovou infrastrukturu“, což lze chápat tak, že se pro plnohodnotné fungování s CNG vozem podařilo postavit nejnutnější základ. Zhruba za 50 stanicemi stojí plynárenské společnosti a 35 stanic postavili členové plynárenského svazu Bonett Gas Investment a Vítkovice Machinery Group.

CNG stanice

Do konce letošního roku se počítá, že u nás vyroste hned několik dalších CNG stanic. Celkem by jich tak na přelomu roku mohlo být až 160.

„Jen čtyři plynárenské společnosti, RWE, E.ON, Pražská plynárenská a Vemex, letos otevřou asi 25 dalších stanic, další připravuje i Bonett a Vítkovice Machinery Group,“ dodává Jiří Šimek z ČPS. Společnost E.ON, která aktuálně provozuje 15 CNG stanic, má v plánu v roce 2016 nechat vyrůst až 5 dalších.

Zdroj: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze