V Detroitu bude k vidění koncept Audi Q8

V Detroitu bude k vidění koncept Audi Q8
Fotografie: Audi
  • Design má připomínat první Audi quattro z 80. let
  • Dominuje zde masivní maska „Singleframe“ či široký „C“ sloupek

V letošním roce, který se pomalu chýlí ke svému konci, Audi ukázalo několik konceptů. A aby jich nebylo málo, tak se nyní můžeme poprvé podívat i na křivky konceptu Audi Q8. Oficiálního představení se dočkáme na Auto Show v Detroitu. Podle slov automobilky má koncept podobu blízkou sériové verzi.

Audi Q8

„Studie Audi Q8 concept je novým průkopníkem v rámci naší řady modelů Q. Její design vyzařuje ve vysoké míře sportovního ducha a prestiž,“ vysvětluje šéfdesignér značky Audi Marc Lichte a pokračuje: „Přitom pro nás bylo důležité, aby tento koncepční vůz nabízel navzdory nízké linii střechy prostorný interiér se čtyřmi plnohodnotnými sedadly.“

Na přídi můžeme vidět osmiúhelníkovou masku chladiče „Singleframe“. Je výrazné širší než u aktuálních modelů automobilky Audi. Stylistické prvky mají připomínat první model Audi quattro z 80. let 20. století. Všimnout si můžete skloněného a zároveň širokého „C“ sloupku.

Jelikož jde pouze o koncept, je zde velká pravděpodobnost, že Q8 v produkční verzi dorazí i v hybridní verzi. Tento typ pohonu jistě nemůžeme přehlížet, což ukazuje konkurenční Mercedes, který svou hybridní paletu stále rozšiřuje.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze