Co víme o Audi Q8 concept?

Co víme o Audi Q8 concept?
  • V interiéru najdete hned tři displeje, dva z nich jsou dotykové
  • Sériový model dorazí již příští rok
  • Celkový výkon činí 442 koní

Audi mu říká luxusní salonek pro čtyři osoby. Přináší mimo jiné nový koncept ovládání s velkými dotykovými displeji. Pohání jej hybridní soustava o výkonu 330 kW. A sériového modelu se dočkáme v roce 2018. To je Audi Q8 concept.

„Q8 concept je Audi v nejlepší formě. Demonstruje silné stránky naší značky jak v oblasti techniky, tak i v oblasti designu, a poskytuje výhled na budoucí sériově vyráběné SUV vyšší třídy,“ říká Dietmar Voggenreiter, člen představenstva společnosti Audi AG, jenž zodpovídá za prodej a marketing. „Prostřednictvím nadcházející generace zobrazovacích a ovládacích řešení budou moci naši zákazníci prožívat konektivitu zcela novým způsobem,“ dodává Voggenreiter.

Audi Q8

Na přídí najdete osmiúhelníkovou masku singleframe, na kterou navazují světlomety Digital-Matrix Laser. Už opticky vypadá maska velmi široce, což dokazuje i papírová šířka 2,04 metrů. Pouzdra světlometů jsou vyrobeny z hliníku.

Technika

Pod kapotou má Audi Q8 hybridní ústrojí, které kombinuje 3litrový motor TFSI s výkonem 333 koní a 500 Nm. Elektromotor nabídne dalších 100 kW. Celkový výkon soustavy je tedy 330 kW (442 koní) a 700 Nm. Zrychlení z klidu na sto zvládnete za 5,4 sekundy a maximální rychlost činí 250 km/h. A spotřeba? 2,3 litrů na sto kilometrů.

Audi Q8

Lithium-iontová baterie je uložená v zádi a skládá se ze 104 prismatických článků. Jejich kapacita 17,9 kWh znamená teoretický dojezd až 60 kilometrů na elektrickou energii.

Technologie

Audi virtual cockpit future, který najdete za volantem, má na rozloze 12,3 palců vykresluje obraz o rozlišení 1 920 × 720 pixelů. Vybírat můžete mezi daty o vaší rychlosti nebo si zobrazit detailní mapu a dodatečné informace. Všechny ostatní displeje jsou dotykové. Audi aktuálně ve svých modelech nenabízí mnoho tlačítek a v konceptu Q8 už vůbec ne. Vše se provádí skrz jednotlivé displeje.

Audi Q8

Ovládání klimatizačních podmínek ve voze je integrováno do displeje na středovém tunelu. Pokud jedete v autě sami, pak na displeji vidíte jen ovládání pro vás. Pokud povezete i spolujezdce, na displeji se objeví ovládání i pro jeho stranu.

Zdroje: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze