V Pelhřimově si daly sraz elektromobily. Byl z toho nový český rekord

V Pelhřimově si daly sraz elektromobily. Byl z toho nový český rekord
Fotografie: Roman Havlín, fDrive.cz
  • Celkem se na jednom místě sešlo 127 elektromobilů
  • K vidění byl i celkem unikátní Renault Fluence EV
  • Za naší redakci jsme vyrazili hned ve čtyřech elektromobilech

Minulou sobotu se konal nultý ročník ElektroFestu, který zavítal do města rekordů – Pelhřimova. A jelikož byla naše redakce jedním z partnerů akce, nesměli jsme na události chybět. V rámci pokusu o nový rekord v počtu elektromobilů na jednom místě jsme do Pelhřimova vyjeli hned se čtyřmi vozy. Jednalo se o Mercedesy EQA a EQC, dále pak o BMW iX3 a také Hyundai Kona EV. K vidění zde však byly i vozy Tesla, Audi nebo Nissan. Díky bohaté účasti majitelů elektromobilů se pak povedlo vytvořit zmíněný nový český rekord. Na Masarykově náměstí se v jeden okamžik shromáždilo celkem 127 elektromobilů. Celou akci tak do české databanky rekordů zapsal Miroslav Marek z Agentury Dobrý Den.

Loni se na stejném místě sešli majitelé vozů Tesla, přičemž ani tehdy jich nebylo zrovna málo. Celkem se pořadatelé dopočítali 44 vozidel. V rámci aktuálního ročníku ElektroFestu se jela i soutěž ElektroFest Rally. Široká veřejnost také měla často možnost nahlédnout do interiéru některých elektromobilů a součástí programu byla i tombola, kde její účastníci mohli vyhrát předváděcí jízdy v některém z vybraných vozidel.

Flotila redakce fDrive.cz na ElektroFestu 2021

Po vyhodnocení rekordu následovala panelová diskuze odborníků na elektromobilitu, kteří mluvili o svých zkušenostech s elektromobilitou a o tom, co na elektromobilech oceňují. Zároveň také vyvraceli mýty, které se o elektromobilitě šíří. Poté následovalo vyhlášení výsledků z již zmíněné ElektroFest Rally a v závěru celého srazu proběhl koncert Františka Nedvěda ml. s kapelou. O zábavu tak nebyla nouze a snad jen chladnější počasí s teplotami okolo 7 °C limitovalo komfort návštěvníků.

Diskuze ke článku
Josef L
Josef L
Naposledy upraveno: 26. 10. 2021 17:49
Pro porovnání - to by byla akce, kdyby do Vídně přijelo 5% BEV z celého Rakouska :)
Roman Placer
Roman Placer
Super akce, moc jsme si ji užili včetně výtečného jídla v přilehlé restauraci a večerního koncertu, počasí též vyšlo parádní. Tak snad za roka opět! :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze