Pozvánka na 4. elektrowesternový sraz v Boskovicích a na konferenci o elektromobilitě

„Příležitosti elektromobility“
Pozvánka na 4. elektrowesternový sraz v Boskovicích a na konferenci o elektromobilitě
Fotografie: Malá Elektromobilita
  • V Boskovicích se v sobotu 18. 9. 2021 uskuteční 4. elektrowesternový sraz
  • Druhý den, tedy 19. 9., pak bude následovat konference „Příležitosti elektromobility“
  • Je připraven doprovodný program v duchu Divokého západu

Minulý rok se elektrowesternový sraz nesl v duchu Divokého západu a letos tomu nebude jinak. Jedná se v pořadí o čtvrtý sraz elektromobilistů ve Westernovém městečku v Boskovicích. Sraz se koná v sobotu 18. září 2021. Brány městečka se elektromobilistům a návštěvníkům otevřou již od 8 hodin ráno. Účastníci se mohou opět těšit na množství zajímavých elektromobilů z řad osobních i užitkových vozidel. Srazu se každý rok zúčastňuje mnoho elektromobilistů, kteří se rádi podělí o své zkušenosti, jak lze brázdit silnice s vozidlem na elektrický pohon.

Elektrowesternový sraz Boskovice
Elektromobily mají povolen vjezd až na Main Street

Vstup do městečka je zdarma, pokud se ale účastníci zaregistrují a pořídí slevovou kartu Westernovku, získají tím možnost zúčastnit se bohatého programu a soutěží a čeká je připravené občerstvení u Šedýho vlka.

Pro účastníky je opět připravena široká škála doprovodného programu právě v duchu Divokého západu. Můžou se těšit na hod tomahavkem, střelbu z praku a také koňskou show v 13:30 hod. A stejně jako v minulém roce jsou připravené různé soutěže o hodnotné ceny. Nezapomnělo se ani na oblíbenou těžbu lithia.

Elektrowesternový sraz Boskovice
Soutěžit mohou malí i velcí

V neděli 19. září od 9 hodin pak mohou účastníci zavítat na konferenci „Příležitosti elektromobility“, která se koná, jak jsou již všichni zvyklí, v krásném prostředí Zámeckého skleníku v Boskovicích. Mezi řečníky se mimo jiné objeví i známí popularizátoři elektromobility Electro Dad a Tesláček. Letos se také můžete těšit na prvního náměstka primátorky města Brna, pana Petra Hladíka, který představí vizi přechodu města Brna na komunitní energetiku.

Společnost SAKO by měla fungovat jako místní virtuální operátor trhu s energiemi. V horizontu 10 let by tato městem vlastněná firma měla pomocí vlastní výroby, ale i nákupu energií od soukromých brněnských subjektů, zajistit městu „poloostrovní“ režim ve spotřebě/výrobě elektrické energie.

Se zajímavým příspěvkem přijde i europoslanec pan Luděk Niedermayer, který se nám pokusí nastínit možnosti, jaké se ČR za podpory EU nabízejí. Témata konference se ponesou v duchu elektromobility, fotovoltaických elektráren, akumulace energie, chytré domácnosti nebo třeba komunitní energetiky, která by měla již příští rok ovlivnit trh s energiemi v ČR.

Konference Příležitosti elektromobility

Předpokládáme, že k 19. září již budou k dispozici podrobnější informace o chystaných dotačních programech a na konferenci jim bude věnována patřičná pozornost. Zpestřením jistě bude i výstavba hybridní fotovoltaické elektrárny „na zelené louce“ před zámeckým skleníkem v Boskovicích. Více informací naleznete na webu www.mala-elektromobilita.cz.

Slevovou kartu Westernovku lze pořídit zde. Registrace a zakoupení vstupenky na konferenci zde.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze