ElektroFest 2023 přinese informace i zábavu, můžete si i vyzkoušet elektromobily

Pozvánka na Elektrofest 10. 6. 2023
ElektroFest 2023 přinese informace i zábavu, můžete si i vyzkoušet elektromobily
Fotografie: Tomáš Procházka, ElektroFest
  • ElektroFest je festival a sraz příznivců čisté mobility pořádaný v sobotu 10. června 2023 od 12 do 17 hodin
  • Před kulturním domem Máj v Pelhřimově mohou návštěvníci zábavnou formou poznat nové i starší elektromobily
  • Je možné si některé vyzkoušet, případně svým vozem absolvovat EcoRace
  • Můžete strávit s rodinou příjemné odpoledne se spoustou zábavy

ElektroFest se stal tradičním srazem majitelů a příznivců elektromobilů. Koná se v Pelhřimově, městě rekordů, a je největším srazem elektromobilů v Česku. Dokonce je oficiálně zapsaný v České knize rekordů. Můžete tam vidět nejen aktuální nabídku elektroaut, ale návštěvníci festivalu si mohou spoustu elektromobilů i vyzkoušet řídit. Letošní ročník se bude konat v sobotu 10. června před kulturním domem Máj v Pelhřimově. Na ElektroFestu nebude chybět EcoRace, workshopy a zábava pro děti i dospělé. K vidění budou i starší elektromobily, kde se od majitelů dozvíte reálné zkušenosti s provozem.

Na ElektroFestu jsou i koncerty a spousta zábavy

Atmosféru rozproudí známý moderátor, bavič a nadšený elektromobilista Michal Kavalčík. Můžete se ale těšit i na hudební koncert a taneční vystoupení. Své dovednosti si budou moci návštěvníci poměřit například v závodu elektrokoloběžek. Kdo nepojede, může třeba zkusit vyhrát zapůjčení elektromobilu na celý týden zdarma či další hodnotné ceny, které do tomboly věnovali partneři ElektroFestu. A pro ty nejmenší? Pro ně pořadatelé chystají tvořivé aktivity a pouťové atrakce. Fanoušci elektroaut pak naživo potkají své oblíbené youtubery jako ElectroDad. Radost elektromobilistům určitě udělá také možnost nechat si zdarma otestovat stav baterie jejich miláčka.

Koncert na ElektroFestu

Na ElektroFestu si můžete elektromobily vyzkoušet

Kdo elektromobil ještě neřídil, může si zdarma sednout za volant vybraných předváděcích elektromobilů vystavovatelů. Seznam vozů, které budou k dispozici na vyzkoušení, bude zveřejněn 1. 6. 2023 na webu ElektroFestu 2023 v sekci o testovacích jízdách. Kromě toho se můžete svézt i v dalších autech s jejich majiteli, většinou zkušenými elektromobilisty.

Majitelé elektromobilů si mohou vyzkoušet EcoRace

Pořadatelé ElektroFestu 2023 nezapomínají ani na majitele elektromobilů. Ti si mohou zazávodit v rámci EcoRace kolem Pelhřimova na blízkých komunikacích. Kategorie FUN je určena pro začátečníky nebo ty, kteří chtějí jet pro zábavu. Druhá kategorie SHARP je pak vhodná pro zkušené řidiče nebo odvážné začátečníky, kdy se počítá i s noční jízdou a soutěží se na členité trati po Vysočině s rychlostním měřeným úsekem na letišti. Detailní program EcoRace a formulář pro registraci najdete na stránce EcoRace 2023.

EcoRace na ElektroFestu

Workshopy a přednášky na ElektroFestu 2023

V rámci ElektroFestu budou probíhat přednášky a workshopy na různá témata, jako jsou zkušeností s ojetými elektromobily, soužití fotovoltaiky a elektromobilu, druhý život a opravy baterie, mobilní dobíječky či jak vyřešit zpoplatnění pomalého veřejného nabíjení. Akce se koná za velké podpory města Pelhřimov. Další informace o festivalu včetně programu naleznete na webu ElektroFestu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze