ElektroFest 2024 nabídne informace, zábavu a má ambici překonat rekord

Bude se konat 24. až 25. května 2024
ElektroFest 2024 nabídne informace, zábavu a má ambici překonat rekord
Fotografie: Roman Havlín, fDrive.cz
  • ElektroFest je festival čisté mobility pořádaný ve dnech 24. až 25. května 2024
  • Nejen na historickém náměstí Pelhřimova mohou návštěvníci poznat nové i historické elektromobily
  • Některé elektromobily si můžete zkusit i řídit a strávit s rodinou příjemné odpoledne
  • Program zahrnuje mimo jiné také závod EcoRace, elektromotorky a motokros, odbornou konferenci, hudební vystoupení i aktivity pro děti

ElektroFest je největší sraz elektromobilů v Česku, který postupně překonává rekordy v počtu elektromobilů na jednom místě. Naše redakce se ElektroFestu pravidelně účastní a setkat se tam s námi můžete i letos. Podaří se překonat loňský rekord v počtu elektromobilů na jednom místě? Tehdy jsme se zúčastnili i místního závodu a po návratu z nabíjení po dojezdu byla námi dlouhodobě testovaná Škoda Enyaq započítaná jako poslední vůz do rekordu.

Jaký byl ElektroFest 2023? Reportáž z největšího srazu elektromobilů, kde opět padl rekord

Nejen aktuální nabídku elektroaut mohou návštěvníci festivalu vidět a vyzkoušet si řídit v sobotu 25. května v Pelhřimově. Na již 4. ročníku ElektroFestu nebude chybět rallye, zábava pro děti i dospělé a k vidění budou i historické elektromobily. A jak slouží elektromobil u Policie ČR? To se můžete přímo přijít zeptat, případně se od majitelů elektroaut dozvědět reálné zkušenosti s provozem. Zároveň pořadatelé chtějí překonat loňský rekord 133 elektromobilů na jednom místě. A my jim v tom rádi pomůžeme.

Předváděcí a zkušební jízdy

Kdo ještě elektromobil neřídil a je zvědavý, jak jezdí, může si zdarma sednout za volant vybraných předváděcích elektromobilů vystavovatelů. A nejen to, zažije spolujízdu se zkušeným elektromobilistou s praktickými znalostmi, který pomůže podrobně zodpovědět všechny všetečné otázky. Zájemci o předváděcí jízdu se mohou registrovat na webu ElektroFestu.

ElektroFest přinese i koncerty a zábavu

Atmosféru v sobotu rozproudí moderátoři Michal Kavalčík a Roman Vojtek, který pak festival zakončí koncertem své skupiny Fantastic 80's. Mezi hosty uvidíme i Tomáše Kluse, Pavla Nového a těšit se můžete i na vystoupení taneční skupiny BEEBA535. V závodu elektrokoloběžek si budou návštěvníci moci poměřit své dovednosti. Kdo nepojede, může třeba zkusit vyhrát zapůjčení elektromobilu na celý týden zdarma či další hodnotné ceny, které do tomboly věnovali partneři ElektroFestu. A pro ty nejmenší? Pro ně pořadatelé chystají dopravní hřiště s elektroautíčky, tvořivé aktivity a sportovní koutek.

Přednášky a diskuse přinesou i zajímavé informace

V rámci ElektroFestu budou probíhat přednášky a diskuse na různá témata, od praktických zkušeností s ojetými elektromobily přes soužití fotovoltaiky a elektromobilu až po dobíjení a jak vyřešit zpoplatnění pomalého veřejného nabíjení. Fanoušci elektroaut mají možnost vidět i potkat své oblíbené youtubery, jako je ElectroDad, Ondřej Bačina (dříve Tesláček), Ampérák, Martin Vaculík, Amazonka a další.

Elektromotorky a motokros

Jste zvědaví, jak obstojí elektromotorky? Silniční e-motorky budou všem k dispozici na předváděcí jízdy u KD Máj a pokud jezdíte motokros, tak můžete ozkoušet své síly přímo v pelhřimovském motokros areálu. No a kdo chce jen tak na kukandu s rodinou, je vítán samozřejmě také.

Můžete si i zasoutěžit

Pořadatelé nezapomínají ani na majitele elektromobilů, kteří si mohou zazávodit v rámci EcoRace kolem Pelhřimova, na bývalém letišti a na blízkých komunikacích. Součástí je „hvězdicová jízda“, kterou může jet opravdu každý i s rodinou. Druhá část EcoRace s názvem EcoRallye je pak vhodná pro zkušené řidiče nebo odvážné začátečníky. Detailní program EcoRace a formulář pro registraci opět najdete na webové stránce ElektroFestu.

Součástí ElektroFestu 2024 bude i odborná konference

Součástí ElektroFestu bude v pátek 24. května odborná konference o vzdělávání v oblasti čisté mobility na technických a dopravních středních a vysokých školách, kde vystoupí naši přední odborníci v oblasti čisté a multimodální mobility. Program a registrace na konferenci je opět na webové stránce ElektroFestu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze