V Mnichově se otevírá nové nabíjecí centrum Audi. Standardem jsou 320kW nabíječky

V Mnichově se otevírá nové nabíjecí centrum Audi. Standardem jsou 320kW nabíječky
Fotografie: Audi
  • Jedná se o páté nabíjecí centrum Audi
  • Řidiči značky Audi zaplatí 0,35 eur za jednu kWh
  • Energetická kapacita zařízení činí 1,05 MWh

Audi otevřelo nové nabíjecí centrum v mnichovské čtvrti Obersendling. Velvyslanec značky, Felix Neureuther, který byl přítomen otevření, měl z nového místa velkou radost. Značka se čtyřmi kroužky nedávno zahájila spolupráci se společností &Charge, která uživatelům umožňuje veřejně hodnotit nabíjecí stanice a následně je za to odměňuje. Po Norimberku, Curychu, Berlíně a Salcburku tak bude aktuálně otevřená nabíjecí stanice v mnichovské čtvrti Obersendling pátou v pořadí. Zákazníci zde najdou čtyři rychlonabíječky, které lze předem rezervovat a nabízejí až 320 kilowattů (kW) nabíjecího výkonu.

Audi e-tron (2024)

„S pátým nabíjecím centrem Audi definujeme nový výkonový standard pro nabíjení v městských obytných oblastech,“ říká Bastian Geretshauser, projektový manažer nabíjecího centra Audi v Mnichově. „Kromě 320kW nabíječek zajišťujeme také konstantní nabíjecí výkon pomocí instalace tzv. „napájecích kostek“. Ty se skládají z použitých lithium-iontových baterií z vyřazených výzkumných vozidel, které dostávají druhý život jako vyrovnávací paměťové jednotky v nabíjecích centrech. Díky tomuto řešení dosahujeme impozantní energetické kapacity 1,05 megawatthodiny. Teoreticky by to stačilo k nabití 60 vozidel bez přerušení, než začne nabíjecí výkon pomalu klesat.

V závislosti na smlouvě vyjde nabíjení každého řidiče vozidla Audi od 0,35 eur za jeden kWh a jeden ze čtyř nabíjecích bodů si mohou předem rezervovat pomocí chytrého telefonu prostřednictvím aplikace myAudi. Uživatelé třetích stran s možností nabíjení ad hoc platí 0,50 eur za kWh buď kreditní kartou, nebo přes Apple Pay či Google Pay. Řidiči elektromobilů všech značek budou v budoucnu těžit z partnerství Audi s poskytovatelem &Charge. Řidiči, kteří aktivně sdílejí zpětnou vazbu od zákazníků v rámci speciálních výzev na všech nabíjecích stanicích Audi, získají určitý počet nabitých kilometrů zdarma. Uživatelé mohou hodnotit uživatelskou přívětivost, čistotu a celkový dojem z nabíjecí stanice.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze