Už i Kia pracuje na své aplikaci. Dorazí s obnovou modelové palety

2
Už i Kia pracuje na své aplikaci. Dorazí s obnovou modelové palety
  • Pomocí aplikace půjde automobil zamknout, odemknout a tak podobně
  • Kia není jediná automobilka, která aplikaci prozatím nemá, ale pracuje na ní

Aplikaci na chytrý telefon, popřípadě chytré hodinky, je dnes trend, který se přes prémiové automobilky pomalu dostává i méně prémiovým automobilkám. S příchodem elektrifikace dává aplikace větší smysl. I proto ji má dnes už nejedna značka. A ty co ji nemají, tak ji brzy plánují. Tak jako automobilka Kia.

Kia Stinger

Právě Kia je jedna z mála automobilek, která postrádá jakoukoli aplikaci na zjišťování informací o vozidle, popřípadě na přímé ovládáním jako automobil zamknout, odemknout, nechat si zatroubit, popojet a tak podobně. Dozvěděli jsme se aspoň, že Kia na takové aplikaci pracuje.

Nejspíše půjde o stejné funkce jako nabízí konkurence. Jak už jsem výše zmínil, tak auto budete moci odemknout, zamknout či zatroubit. Jistě bude k dispozici i lokalizace polohy, popřípadě informace o spotřebě či o tom, kolik pohonných hmot (stav baterie) máte. O pokročilejších funkcích zatím nevíme. Podle našich informací by aplikace měla dorazit s obnovou modelové palety. Předpokládáme, že v roce 2020 by Kia v repertoáru mohla mít model, který bude s aplikací spolupracovat.