Škoda ve vybraných vozech spouští aplikace infotainmentu

Škoda ve vybraných vozech spouští aplikace infotainmentu
Fotografie: skoda-storyboard.com
  • Jde o novou funkci infotainment systému třetí generace
  • Uživatelé Škoda Connect si mohou aplikace zdarma stáhnout a nainstalovat si je do vozu
  • K dispozici jim pak budou například zprávy o počasí se srážkovým radarem a dalšími novinkami, které se zobrazí na centrálním displeji

Jak stojí přímo v tiskové zprávě, nové aplikace infotainmentu pro počasí a zprávy dodávají řidičům vozů značky Škoda přímo do vozu mnoho nových informací. Po bezplatném stažení ze shopu, přímo prostřednictvím centrálního displeje ve voze, a rychlé a snadné instalaci pokynem na dotykové obrazovce nabízejí aplikace aktuální informace o počasí v celé Evropě i nejnovější zprávy.

Podrobné informace o počasí a srážkový radar

Nová aplikace Počasí přehledně a podrobně zobrazuje aktuální meteorologickou situaci v místě, na kterém se vůz nachází, a nabízí i předpověď pro nejbližší dny. Mimořádně inovativní je srážkový radar zobrazující aktuální stav počasí. Kromě toho může aplikace ukázat i meteorologická varování. Kromě podrobných údajů o počasí pro aktuální polohu si mohou řidiči vozu Škoda vyžádat i zprávy pro cílovou destinaci navigace, pro libovolné body na trase a pro vybraná a uložená oblíbená místa.

Zprávy přímo na centrálním displeji

Nová zpravodajská aplikace dodává řidiči i spolucestujícím vždy nejaktuálnější zprávy. Díky spolupráci mezi Škoda Auto Česká republika a Českou tiskovou kanceláří (ČTK) mají majitelé vozů Škoda možnost číst zpravodajské články přímo ve voze. Ty jsou přehledně vypsané na centrálním displeji a mohou být zobrazovány individuálně. Infotainment systémy třetí generace nově zobrazují právě zpravodajství ČTK. Lze také volit jednotlivé preferované tematické oblasti, jako například politiku, ekonomiku nebo sport. Uživatel má rovněž možnost si sám přidat až 5 dalších zpravodajských kanálů dle vlastního vkusu. Nové zdroje lze přidat jednoduše připojením RSS kódu oblíbených médií do aplikace Zprávy. K tomu stačí do aplikace zapsat a uložit URL požadovaného zdroje.

Využívání aplikace infotainmentu je v prvním roce bezplatné

Po instalaci do vozu je používání obou nových aplikací infotainmentu po dobu jednoho roku bezplatné. Poté bude za každou z aplikací účtován minimální poplatek. Po uvedení na trh v kompaktních modelech Scala a Kamiq s infotainmentem Amundsen jsou aplikace Počasí a Zprávy k dispozici i pro všechny dosud expedované vozy Superb iV s infotainmentem Columbus. Začátkem října, po přechodu do modelového roku 2021 a s novou generací infotainmentu, budou aplikace k dispozici také ve zbývajících variantách modelové řady Superb a v obou SUV modelech Kodiaq a Karoq. Aby bylo možné tyto aplikace používat, musí být každé z těchto vozidel vybaveno nejmodernějším informačním systémem Columbus.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze