Tesla zahajuje boj proti neoriginálním aplikacím. Co na to řeknou zákazníci?

2
Tesla zahajuje boj proti neoriginálním aplikacím. Co na to řeknou zákazníci?
Fotografie: Marek Tomíšek, fDrive.cz
  • Tesla si pečlivě hlídá, co majitelé mohou instalovat do Modelu 3
  • Případná hláška prakticky zablokuje celý dotykový displej

Jednou ze zajímavých věcí na moderních elektrických automobilech je jejich schopnost relativně snadno upravit palubní software. Důkazem toho je hlavně Tesla, která umí u svých vozů klidně i na dálku upravovat výkon a přidávat nové služby. Jenže podle jalopnik.com se nově objevila zpráva, ze které nebudou mít radost hlavně ti, co chtějí drahé věci nejlépe zadarmo.

Mezi ně patří například balíček „Acceleration Boost“, který stojí 2 tisíce dolarů a je určen pro Model 3 Performance. Tato vychytávka dokáže pouhou instalací odemknout dalších 50 koní výkonu. Zároveň se zlepší sprint z 0 na 90 km/h o půl sekundy, což je lákavá nabídka. Jenže cena dělá hodně, a tak se na trhu začínají objevovat firmy, které nabízejí prakticky ten samý produkt. Jen se jmenuje jinak a stojí o polovinu méně. A právě to je trnem v oku vedení Tesly, která teď spustila boj proti těmto nekalým praktikám.

Ke koupi je například modul Ingenext Boost 50 za cenu 1 433 dolarů, i proto Tesla spustila novou várku aktualizací. Jakmile pak automobil zjistí, že jste mu do jeho palubního systému nahráli něco, co není z dílny Tesly, objeví se přes celý dotykový displej nesmazatelná hláška „Zjištěna nekompatibilní modifikace vozidla“. Tesla bude podle dostupných informací neustále pracovat na dalších aktualizacích, které prakticky zabrání majitelům upravovat software.

Diskuze ke článku
Ondřej Kvinta
Ondřej Kvinta
Nevim, jak na toto reagovat, ale prosím nepiste články o něčem, cemu maximálně velice málo povrchne rozumíte. Tesla nebojuje proti aplikacím, ale úpravě auta. Zmíněný Acceleration booster od firmy xy, je spojen s fyzickým zarizenim, které do vozu musíte pridat. Ano, Tesla toto zarizeni rozpozná a začne o tom silně křičet na obrazovce. Není to zadna aplikace v mobilu nebo podobna věc, kterou autor asi z neznalosti věci špatně přeložil. Je mi to lito, ale je to chyba kalibru: “Doma v zásuvce mam stejnosměrný proud.” Chyba hodna člověka s “vysokou školou života”

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze