Už i Ford bude zrcadlit telefonní aplikace. První bude navigace Sygic

1
Už i Ford bude zrcadlit telefonní aplikace. První bude navigace Sygic
Fotografie: Ford
  • Ford SYNC 3 s rozhraním AppLink zobrazí obsah telefonu na displeji v autě
  • Jako první aplikace bude podporována slovenská navigace Sygic
  • Funkce bude k dispozici v polovině roku 2017

Zrcadlení obsahu chytrého telefonu na displej infotainmentu není žádná horká novinka. Jenže ne každá automobilka to umožňovala a některé s tím přicházejí až nyní. Například Ford.

I ve vozech této americké automobilky bude nyní stačit připojit chytrý telefon prostřednictvím USB kabelu a rozhraní aplikace se automaticky přenese na dotykový displej infotainmentu. Což o to, toto technologické řešení snižuje pravděpodobnost, že řidič bude za jízdy manipulovat s telefonem. Jenže aby šlo o reálně využívanou funkci, pak musí přibýt velké množství podporovaných aplikací, nikoliv jen slovenský Sygic.

Právě tato navigace bude první, která se bude tzv. zrcadlit. K dispozici je ve 200 zemích světa a ve 40 jazykových mutacích. Celosvětově Sygic využívá okolo 150 milionů lidí. Aplikace je optimalizována tak, aby se systémem Ford SYNC 3 spolupracovala co nejlépe.

Poprvé si zrcadlení v automobilech Ford budeme moci vyzkoušet v polovině roku 2017. Ford SYNC 3 s rozhraním AppLink umožňuje ovládat kompatibilní aplikace v chytrém telefonu i hlasem.

Ford také oznámil spolupráci s Amazonem. Výsledkem bude komunikace jednotlivých modelů s hlasovým asistentem Alexa společnosti Amazon. Brzy se tak budete moci zeptat z vašeho gauče například na stav nabití vašeho elektromobilu. A že jich do budoucna Ford pár plánuje…

Zdroj: tisková zpráva