Už dnes v noci Tesla ukážu svůj elektrický pick-up. Co můžeme očekávat?

Už dnes v noci Tesla ukážu svůj elektrický pick-up. Co můžeme očekávat?
  • Cena by se měla v přepočtu pohybovat okolo 1,1 milionu korun
  • Mluví se o dojezdu mezi 400 až 500 kilometry
  • Chybět nemá ani Autopilot, Netflix a další věci, které známe z jiných vozů Tesla

Jedno je jasné. Tesla se svým elektrickým pick-upem nebude první. Už nějaký ten pátek je tu Rivian, na elektrickém pick-upu pracuje také Ford. Jak sdělil Elon Musk na Twitteru, k odhalení elektrického pick-upu Tesla dojde dnes v noci.

Render pick-upu od Tesly

S velkou pravděpodobností ukáže Tesla prakticky finální verzi, kterou však svým zákazníkům začne doručovat později. Tedy na stejném principu, který společnost praktikovala s Teslou Model 3. Je těžké predikovat, co přesně Tesla ukáže, ale jak známe Elona Muska, tak si pro nás jistě připravil nějaké překvapení. V minulosti řekl, že cena by měla startovat na částce nižší než 50 tisíc dolarů, tedy lehce pod 1,1 milionem korun, jak píše theverge.com.

Základní verze má mít pohon všech kol, tedy dvojici motorů a vzduchový podvozek. Co se týká dojezdu, mluví se okolo 400 až 500 kilometrech na jedno nabití. Velkou neznámou je designová stránka. Musk tvrdí, že půjde o pick-up pro milovníky futuristického designu. Co přesně si pod tím máme představit? To je otázkou. Chybět nemá ani Autopilot či vychytávky jako Netflix a tak podobně.

U Elona Muska, potažmo Tesly, nikdy nevíme, co přesně můžeme čekat. Co se dá však předpokládat, je fakt, že pick-up od Tesly bude oblíbený, hlavně v USA. Otázkou je, kolik majitelů spalovacích pick-upů bude ochotných vyměnit velký motor za elektrický pohon. To se však dozvíme už v blízké budoucnosti.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze