Rivian ukázal svůj pick-up i v modré barvě. Do výroby půjde příští rok

Rivian ukázal svůj pick-up i v modré barvě. Do výroby půjde příští rok
  • Do startupu Rivian investoval nejen Amazon, ale také Ford
  • Cena pick-upu startuje v přepočtu na 1,6 milionech korun
  • K dispozici budou tři kapacity baterie i tři výkonové stupně

Startup Rivian ukázal nový prototyp svého elektrického pick-upu, který dříve nebyl k vidění. Nedávno Rivian uspořádal akci pro své zákazníky a ty, kteří mají rezervace. V minulosti byl Rivian vždy k vidění se stříbrným exteriérem a šedým interiérem, jak píše electrek.co. Nyní však Rivian ukázal i prototyp v modré barvě.

Vypadá to, že modrý prototyp má tmavší interiér. Rivian je vybavený čtveřici elektrických motorů. Každý z nich má výkon 147 kW. Kombinovaný výkon se dle konfigurace pohybuje od 300 do 562 kW. Vybírat můžete i z různých kapacit baterie, a to konkrétně 105 kWh, 135 kWh a 180 kWh. Rivian tvrdí, že papírové dojezdy jsou 370, 480 a 640 kilometrů.

Poslední dobou se mluví také o nabíjecím výkonu. Podle posledních informací by se měl zastavit na 160 kW. Do výroby by se Rivian měl dostat koncem příštího roku a cena v USA by měla startovat na 69 000 dolarech, což je po přepočtu 1,6 milionu korun.

Do společnosti Rivian investovala automobilka Ford, ale také Amazon (700 milionů dolarů, což je při aktuálním kurzu okolo 16,5 miliard korun).

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze