SUV a pickup od Rivianu zřejmě nakonec budou levnější, než se čekalo

SUV a pickup od Rivianu zřejmě nakonec budou levnější, než se čekalo
  • Rivian za původní základní ceny svých vozů nabídne příplatkovou výbavu
  • Pickup i SUV tak nejspíše půjdou s cenovkou níže, v řádech desítek tisíc dolarů
  • Spekuluje se, že se jedná o reakci na představení Cybertrucku od Tesly

SUV R1S a pickup R1T od Rivianu byly představeny už na konci roku 2018 při konání LA Auto Show a netrpělivě se čeká na jejich blízké zahájení prodejů a doručování budoucím majitelům. Mají se nabízet v několika variantách s různými stupni výbavy. Nyní se šéf značky, R.J. Scaringe, nechal slyšet, že za původní cenu základní varianty zákazník dostane příplatkové prvky, takže se předpokládá, že nejzákladnější verze půjde s cenou značně níže.

Rivian R1T

Nejméně vybavená varianta pickupu měla vyjít na 69 000 dolarů, což je v přímém přepočtu přibližně 1 580 000 Kč, v případě SUV to mělo být 72 000 dolarů (cca 1 650 000 Kč). To už ale nemusí platit, protože jsme se dozvěděli, že za tu stejnou částku obě auta dostanou například elektrochromatickou střechu, která podporuje 2 módy průhlednosti (čirý a zbarvený do tmavě modra). O dalších příplatkových prvcích zatím nevíme. Ale určitě to znamená, že základní cena obou vozů bude nižší, než se čekalo.

Jak uvedl elektrec.co, snížení ceny může být reakcí na představení Cybertrucku od Tesly, který mimo svůj kontroverzní design nabízí také agresivní cenu v základu stanovenou na 39 900 dolarů (v přímém přepočtu nějakých 914 000 Kč). Samozřejmě ještě nevíme, co vše bude základní Cybertruck obsahovat za výbavu, nicméně můžeme předpokládat, že po vzoru minulých dostupnějších vozů Tesla toho nebude moc, Rivian tak pravděpodobně nabídne lepší prvky v nejlevnější variantě.

Rivian R1T

Ještě není známo, o kolik oba vozy od Rivianu zlevní, ale Electrek uvádí, že by mohlo jít o snížení ceny u pickupu až na 50 000 dolarů (cca 1 145 000 Kč). Zda k tomu došlo právě kvůli agresivní ceně Cybertrucku se zatím neví, stejně jako to, kolik má Rivian předobjednávek. Nicméně vzhledem k tomu, že v minulém roce obdržel investice přes 1,3 miliardy dolarů například od Fordu či Amazonu, musí být o jeho portfolio značný zájem. Do karet mu také hraje to, že oproti Cybertrucku nabízí klasičtější design s moderními prvky.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze