Tesla odhalí svůj pickup už 21. listopadu. Na co se můžeme těšit?

Tesla odhalí svůj pickup už 21. listopadu. Na co se můžeme těšit?
Fotografie: Tesla
  • Už pár týdnů lákal Elon Musk na nový vůz Tesly, tentokrát ze segmentu pickupů
  • Nazývá ho „Cybertruck“ kvůli futuristickému vzhledu a inspiraci filmovou ságou Blade Runner
  • Oficiálního odhalení se dočkáme 21. listopadu v Los Angeles blízko továrny SpaceX

Pickupy jsou velice populární auta, zvláště v USA. Tam se největší oblíbenosti těší hlavně modely řady F od Fordu. Není tak žádným překvapením, že o tento segment se zajímají i výrobci elektroaut. Jedním z prvních hráčů byl Rivian se svým R1T a nemuseli jsme čekat dlouho na reakci Tesly, potažmo Elona Muska, který v posledních týdnech lákal na pickup od jeho značky. Nyní se dozvídáme i oficiální datum odhalení.

Elon Musk už několikrát na svém Twitteru zmínil nový pickup od Tesly. Mluví o něm už od roku 2017, ale letos přišel s tím, že možná budou mít k dispozici prototyp na odhalení, jak píše techcrunch.com. Tento vůz označuje jako „Cybertruck“, kvůli údajně velmi odvážnému vzhledu a velkou inspirací pro něj měla být filmová série Blade Runner.

To vše uzavřel včerejší tweet, kde Musk oznámil odhalení nového trucku, konkrétně se tak stane 21. listopadu v Los Angeles blízko továrny jeho vesmírného projektu SpaceX. Jedním z nejlepších a nejoblíbenějších pickupů současnosti je Ford F-150 a Elon se chce co nejblíže dostat k parametrům tohoto auta a nejlépe jej překonat. Je nutno podotknout, že Ford také chystá elektrickou verzi F-150, takže přibude další konkurence pro Teslu a Rivian.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze