Urbi et Orbi. Fiat se vrací mezi živé, právě předvedl první důkaz

Urbi et Orbi. Fiat se vrací mezi živé, právě předvedl první důkaz
Fotografie: Fiat
  • Fiat znovu sáhl do hluboké studnice vlastní slavné historie a znovuoživí další legendární model
  • Novinka je sázkou na absolutní jistotu, takže si vypůjčila důvěrně známý styl

Brzký příchod nového Fiatu očekával celý svět. Tato značka ještě donedávna sklízející jeden titul Auto roku za druhým a od druhé světové války půl století nepřetržitě udávající tón mezi malými automobily se totiž už nějaký čas potácela na okraji evropské klinické smrti a při životě ji držely de facto jediné dva modely. Tomu je konec a celému světu se ukázala elektrická spása turínské značky. Jenže to překvapivě není Panda.

Na tu zřejmě také dojde, avšak ještě před ní dostal zelenou model, který je přesně tím, nač vypadá. Tedy nástupcem úspěšné dvojice SUV 500X plus MPV 500L a zároveň větším bratrem malé a populární pětistovky. A protože Fiat 500e slaví se svým působivým retrodesignem úspěchy, bylo nasnadě, jak bude první nový Fiat postavený kompletně na koncernové technice Stellantis vypadat. Přivítejte městský crossover Fiat 600.

Netradiční je i způsob prezentace. Žádné tajemné fotografie více skrývající než odhalující, ale rovnou videoteaser, kde je nejen vidět celé auto, ale zároveň i Svatopetrské náměstí ve Vatikánu, kde se představilo. A spousta humánních poselství. Bohužel mezi nimi nezazněl technický údaj. My už ale víme, že nová šestistovka se o techniku podělí s Jeepem Avenger, můžeme se tedy těšit na baterii s 54 kWh, dojezd 400 km a nabíjení rychlostí až 100 kW. A také na prostorný interiér díky elektrické platformě e-CMP2.

Tvary nové šestistovky nenechávají nikoho na pochybách, kde se inspirovaly
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze