Fiat 600e na českém trhu. Kupujte rychle, podobná akce už tu dlouho nebyla

9
Fiat 600e na českém trhu. Kupujte rychle, podobná akce už tu dlouho nebyla
Fotografie: Fiat
  • Subkompaktní crossover vstupuje na český trh se dvěma liniemi výbavy
  • Nabízí atraktivní design, úplnou výbavu a praktický interiér
  • To vše za cenu, v aktuální akci přepisující tržní zvyklosti

Fiat 600e je větším a dospělejším sourozencem dobře známé elektrické 500e. Sice se jedná o městský model třídy B, ovšem rozměrově míří na její hranice a je podobně velký, jako například populární, již nevyráběná Škoda Yeti, která se ovšem pasovala do nižší střední třídy, ačkoliv měla délkově navrch o pouhých 5 cm a šířku měla téměř shodnou. Takže na půdorysu městského hatchbacku nabízí nejen relativně prostorný interiér, ale i kufr o použitelném objemu 360 l. A k tomu ucelená standardní výbava (RED), v níž nechybí třífázové AC nabíjení 11 kW, tepelné čerpadlo, automatická klimatizace, infozábava s on-line připojením ACP/AA, dešťový a světelný senzor, tempomat, zadní parkovací senzory, plně LED vnější osvětlení, bezklíčové startování, 4 elektrická okna, koženkový volant, 16" litá kola, červený lak a eltektrická zrcátka. To vše nabízí Fiat v rámci aktuální akce od 799 900 Kč, tedy za cenu, za kterou tu elektromobil, použitelný pro rodinu, ještě nebyl.

Náročnější si mohou připlatit 110 000 Kč za vyšší linii La Prima a dostanou navíc lepší verzi aktivních bezpečnostních systémů s varování mrtvého úhlu, čtením značek, adaptivním tempomatem, senzory kolem celého auta a parkovací kamerou. Dále lepší infotainment s hlasovým ovládáním a 6 reproduktory místo čtyř, bezdrátovou nabíječku mobilů, asistent dálkových světel, koženkové čalounění a vyhřívání předních sedadel, bezklíčový přístup, bezdotykové otvírání a nastavitelné dno zavazadelníku, samostmívací vnitřní zrcátko, velurové koberce, chromované vnější lišty, 18" kola a oranžová metalíza. Jediné příplatky jsou za základní barvu 13 000 Kč, za metalízu 19 000 Kč a vyhřívání čelního skla pod stěrači za 2 000 Kč.

Vůz je podle importéra v Česku k objednání, v ceně je smluvní pětiletá záruka 5 let/200 000 km.

Technické parametry Fiat 600e EV

Kompletní specifikace
Konstrukcehatchback, 4 171 × 1 781 × 1 523 mm, 1 520 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: přední
Výkon115 kW, 156 koní, točivý moment: 260 Nm
Baterie54 kWh (51 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 100 kW, palubní: 11 kW, konektory: CCS Combo, Mennekes
SpotřebaKombinovaná: 15,1 kWh / 100 km, dojezd: 409 km
Cena od799 900 Kč
Diskuze ke článku
Jan Jakubík
Jan Jakubík
Pane Čermáku a kolik stojí SUV B Peugeot 2008-e? Mně ta cena k velikosti baterie a segmentu auta nepřijde nijak zvláštní. :-) Takové prázdné nadšení pro nic.
Michal Opluštil
Michal Opluštil
Cena jako zbytek koncernu. A uvádět do výbavy u EV bezklickove startování je úsměvné:) a předpokládám, že jako zbytek koncernu taky nemá moznost tažného a je to stále bohužel předokolka...čili je to jen o preferencí vzhledu, zda e2008, C4 či třeba Mokka...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze