Uber nově sveze i domácí mazlíčky, spouští službu Uber Pet

Uber nově sveze i domácí mazlíčky, spouští službu Uber Pet
Fotografie: Uber
  • Nová služba Uber Pet umožňuje bezstarostně cestovat se zvířaty
  • Dostupná je aktuálně v Praze
  • Cena odpovídá nejlevnějšímu tarifu UberX navýšenému o jednorázový plošný poplatek 50 korun

Více než polovina českých domácností má doma nějakého domácího mazlíčka a v českých rodinách najdeme dle statistik zhruba dva miliony psů a milion koček. Mnoho majitelů chce svého mazlíčka brát s sebou jak na delší dovolené, tak na kratší výlety. Psi pak doprovázejí své pány téměř kamkoliv – a mnoho majitelů často řeší, jak se po městě přepravit se čtyřnohým mazlíčkem co nejpohodlněji.

Vezměte mazlíčka s sebou

Společnost Uber se rozhodla vyjít majitelům domácích zvířat vstříc a přepravu po městě jim usnadnit. Nová služba Uber Pet zajistí, že po objednání přijede takové vozidlo, která je na přepravu chlupatých přátel přizpůsobené a řidič s jejich transportem počítá – ať už majitel míří na procházku do Stromovky nebo třeba na ošetření k veterináři. Všichni řidiči využívající v Praze aplikaci Uberu se mohou sami rozhodnout, zda budou nabízet i jízdy Uber Pet. Cena služby pro zákazníky odpovídá nejlevnějšímu tarifu UberX navýšenému o jednorázový plošný poplatek 50 korun.

Uber Pet

Češi jsou národ pejskařů a od našich uživatelů jsme často slýchali, že by možnost pohodlné přepravy svých zvířecích společníků velmi ocenili. Rozhodli jsme se jim vyjít vstříc a připravit pro ně na míru službu, která jim bezstarostné cesty se psem, kočkou či jiným mazlíčkem umožní. Novinku navíc oceňují i sami řidiči, kteří se mohou na přepravu domácích mazlíčků lépe připravit a počítat s ní,“ popisuje Štěpán Šindelář, provozní manažer Uberu pro Českou republiku.

Jak Uber Pet funguje?

Objednat si jízdu s domácím mazlíčkem je velmi jednoduché. Stačí spustit aplikaci Uber, vybrat cíl cesty, adresu vyzvednutí a pro přepravu si zvolit službu Uber Pet. Platforma pak cestujícího propojí s nejbližším řidičem, který umožňuje přepravu domácích mazlíčků.

Na co při jízdě s Uber Pet nezapomenout:

  • Ujistěte se, že váš čtyřnohý přítel nijak nenarušuje jízdu a neruší řidiče
  • Pokud je to možné, doneste si pro zvíře deku, na které může sedět, nebo si ho vezměte na klín, aby vůz zůstal čistý
  • Zvíře by mělo být na vodítku, s náhubkem nebo v přepravním boxu
  • Jestliže cestujete s vice mazlíčky najednou, spojte se s řidičem. Uber Pets standardně umožňuje cestu s jedním zvířetem, pokud se nedomluvíte s řidičem, že jich lze přepravit víc.

Služba Uber Pet je dostupná v Praze a okolí. Pokud pasažér cestuje s asistenčním psem, jeho přeprava je umožněna v rámci všech tarifů Uberu bez výjimky, není tedy potřeba využívat službu Uber Pet.

tisková zpráva
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze